Mats vann tolfte platsen
Mats Lindström är en av 20 vinnare som kommer att få ta sig an Crail. Foto: Getty Images (bild på Crail), privat (bild på Mats)

Mats vann tolfte platsen

Slagverkaren Mats Lindström är van att nöta och träna. Det har han nytta av som nyfrälst golfare. Nu får han använda sina nyvunna färdigheter under Skottlandsresan. Mats är vinnare nummer 12 i Drömresan.

Det började med att han fick golfklubbor i födelsedagspresent av jobbarkompisarna. Sedan gick han grönt kort-kursen – och på den vägen är det.

- Jag blev helfrälst.

52-årige Mats Lindström i Umeå är golfare i själ och hjärta sedan den där sommaren 2011, och spelar så mycket han kan och hinner. Som norrlänning lider han av kort golfsäsong men han håller svingen igång under flitigt spelande i simulator även under vintertid.

Innan han blev golfare tävlade Mats i boule i elitserien under tio år men när golfen gjorde entré i livet släppte han kloten och utnyttjade sin bollkänsla på annat sätt.

- Golfen passar mig perfekt. Det är det svåraste jag gjort och samtidigt så får man allt det andra, motion och frisk luft. Jag gick ned fyra kilo första hösten jag spelade, utan jag ens tänkte på det.

Till vardags är han slagverkare i Norrlandsoperans symfoniorkester och därmed van att slipa och öva på detaljer timme ut och timme in.

Som slagverkare, har du nytta av rytmen för rätt  tajming i golfen?
- Jag är ju bra på både rytm och tajming, så det har jag nytta av. Men kanske inte så stor nytta som jag trodde. Däremot har jag stor nytta av boulen, dels längdkänslan men också det mentala. Boule är en mental utmaning, liksom golfen, säger Mats.

Han är medlem i Sörfors GK och mycket flitig spelare på hemmabanan. Hittills har han dock inte varit på några längre golfresor, den längsta har gått så långt söderut som Östersund. Så i maj bär det alltså av på första golfresan utomlands.

Varför vill du följa med till Skottland?
- Att komma till golfens hemland är ju suveränt. Men att bara få följa med på en golfresa med Svensk Golf är ju i sig helt fantastiskt.

Nu återstår åtta platser i Drömresan. Har du missat att anmäla dig? Klicka på länken ovan till höger.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!