Premiär för Solresor Golf
Milnerton GC i Kapstaden, Sydafrika, är ett av de nya resmålen. Foto: Solresor Golf

Premiär för Solresor Golf

Inför hösten och vintern gör Solresor en extra satsning på golfspelarna under namnet Solresor Golf. Två stora nyheter, tolv destinationer och spel på 43 banor står på programmet.

Solresor har arrangerat resor till solen sedan slutet av åttiotalet men då som en gren av reseföretaget STS. I dag har man en ny ägare. Golfpaketen har funnits tidigare men inrymts bland det vanliga utbudet. Tanken är nu att ta upp kampen med de största golfresearrangörerna.

- Solresor har på några få år växt till en av de största aktörerna i resebranschen och har på grund av sina snabba framgångar helt enkelt inte hunnit med golfen. Det finns mängder av gäster som vi nu erbjuder även golfresor, och vi har gott hopp om att locka många nya resenärer, säger Peter Ellqvist, product manager, som tidigare arbetat som klubbchef i Sverige och Ukraina.

Vilka är nya golfresmål sedan förra året?
- De stora nyheterna är Sydafrika och Thailand. Jag betraktar även emiratet Ras Al Khaimah som en nyhet även om några få golfare redan har hunnit dit. Utöver det så har programmen förfinats på de övriga destinationerna, säger Ellqvist.

Resorna hittar man på arrangörens vanliga sajt, sedan får man klicka sig vidare till golfen och de olika paketen.

- Mycket av informationen och erbjudanden kommer att ske via webben. Broschyren ska mera ses som en aptitretare. Jag kan lova att det kommer att vattnas i munnen av skicklige golffotografen Peter Cordéns vackra bilder, säger Ellqvist.

Vilken är din personliga banfavorit?
- Al Hamra GC i Ras Al Khaimah med bättre kondition än Bro Hof, och Royal Cape GC, som är äldre än någon bana i Sverige, i Kapstaden.

År 2010 reste nära 200 000 turister iväg med Solresor. Bolaget är Sveriges fjärde största charterarrangör enligt egna uppgifter.

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Två svenskar jagar Mickelson
  • Ko vann efter jordbävningen
   Världsettan, Lydia Ko, höll som väntat undan och vann hemma på Nya Zeeland. Efter segern gav hon tillbaks till sitt hemland.
  Igår
  Jacobson har vittring
  • Se världsettans skrattanfall
   Världsettan Jordan Spieth och hans caddie Michael Greller har ett hjärtligt och vänskapligt förhållande. Men när caddien slår en socket under inspelsvarvet till veckans tävling får Spieth ett skrattanfall – Greller verkar dock inte ta särskilt illa upp.
  • Kang flirtade med 59
   Sydkoreanen Sung Kang var delad 82:a när han slog ut andra dagen. Arton hål senare var han i ledning men visste inte hur många slag han använt.
  • Schwartzel har knapp hemmaledning
   Hemmadominansen är som vanligt närmast total när Europatouren spelas i Sydafrika. De fem främsta inför slutronden i Tshwane Open är hemmaspelare.
  • Lennarth sex efter Ko
   Nya Zeeländskan Lydia Ko gick fem under par andra dagen och tog täten på hemmaplan.