Tre klubbar i Östergötland erbjuder golfpaket som även inkluderar en biljett till IFK Norrköpings allsvenska hemmamatcher.

Leva

Kombinera två sporter

Gillar du fotboll och golf? I Norrköping kan du kombinera en rond med en allsvensk match. Från 995 kronor får du hotell, greenfee och biljett.

Text: CM Hellsten • 2011-06-22 Uppdaterad 2011-06-22

Den här säsongen är IFK Norrköping tillbaka i den högsta serien och det råder fotbollsfeber i den östgötska staden.
Det försöker golfklubbarna i närområdet dra nytta av.

Bråvikens GK (27 hål), Norrköpings GK (18) och Söderköpings GK (27) erbjuder nu gemensamma golfpaket med allsvensk fotboll. Konceptet inkluderar boende på Scandic City eller Elite Grand Hotel i centrala Norrköping, en heldagsgreenfee på någon av de tre banorna samt en matchbiljett till Nya Parken.
Pris: från 995 kronor.

Morgan Allard är klubbchef på Norrköpings GK:
– Vi är tre golfklubbar som träffas regelbundet och bollar idéer med varandra. Alla tre har tidigare haft samarbeten med IFK Norrköping och vi tyckte därför att ett gemensamt golf- och fotbollspaket skulle vara bra. Vi diskuterade med IFK:s klubbledning som var sugna på att ha något att erbjuda sina gästande lag.

Hur populära är de allsvenska golfpaketen?
– Det finns helt klart ett intresse. Det är ju idrottsintresserade människor som åker och tittar på fotboll och många av dem spelar även golf, säger Morgan Allard.

Efter tolv spelade omgångar ligger nykomlingen på elfte plats med 15 inspelade poäng. I senaste hemmamatchen blev det 0-0 mot Helsingborgs IF.
– Ett par veckor innan det mötet skickade IFK Norrköping en golfinbjudan till HIF:s klubbledning som de i sin tur kunde drog vidare till sitt nätverk.

IFK Norrköping har några publikdragande lag kvar att möta på hemmaplan under sommaren.
– AIK, Djurgården och Malmö FF ska ju komma hit. Golfpaketen med allsvensk fotboll är en ny produkt som vi tror på och kommer att jobba vidare med.

Här är IFK Norrköpings resterande hemmamatcher 2011:
27/6: Kalmar FF.
9/7: Malmö FF.
16/7: Syrianska.
30/7: Trelleborg.
15/8: AIK.
25/8: Djurgården.
21/9: Gefle IF.
25/9: Häcken.

För mer info:

Bråvikens GK

Norrköpings GK

Söderköpings GK


Text: CM Hellsten • 2011-06-22
LevaNyheter
Scroll to Top