Rönnebäck GC, en kvart från Malmö, är en av banorna som ingår i ett golfpaket. Foto: Peter Cordén

Leva

Hitta golfpaketen att njuta av i höst

Årstiden är mild och det är fortfarande spelbart på ordinarie greener på flera håll i landet. Varför inte runda av hösten med några ronder golf och lite god mat under en helg.

Text: Sylvia Luther • 2010-11-03 Uppdaterad 2010-11-03

Fakta Hitta höstpaket

Om du klickar in på Golf.se:s förstasida under rubriken “Boka golfpaket” i mittenspalten, eller via fliken Resa, så hittar du en mängd erbjudanden under vinjetten “Boka golfpaket Sverige”. Där listas destinationer och aktuella erbjudanden från annonsörerna. Du kan boka direkt på sajten.

I Skåne är det golfbart året om under milda vintrar, och med ett 70-tal banor och en mängd krogar lockas golfare, gourméer och gourmander av olika preferenser. Dessutom har gåstraditionen sitt starkaste fäste i landskapet, vilket brukar synas både på menyerna och i fantasifulla tävlingsnamn på klubbarna i november.

I golfpaketen ingår oftast trion: boende, frukost och greenfee. Även middagen kan stå på bordet eller så väljer man ett annat alternativ – många gästgiverier toppar med gåsen så här års. Kan man även vila musklerna i ett spa efter ronden blir vistelsen än mer behaglig.

Här är några sköna erbjudanden i Skåne just nu. Resten finns under “Boka golfpaket i Sverige”.

Araslövs GK och Kristianstads GK i nordöstra delen av landskapet, liksom Båstad GK i sydväst är några av klubbarna som ingår i paketet med greenfee, boende och frukost.

Checkar man inpå Ystads Saltsjöbad på sydkusten kan man förlägga spelet på stadens golfklubb Ystad eller välja att testa sitt spel på Tomelilla GK eller Sjöbo GK.

För den som vill shoppa i storstaden Malmö finns paket med boende i stan plus spel på Falsterbo, Bokskogen, Ljunghusen, Rönnebäck eller PGA of Sweden National.

I Helsingborg och den nordvästra delen av Skåne lockar golfpaket med boende på anrika Elite Hotel Mollberg eller på Elite Hotel Marina Plaza och med hela tio banor att kombinera med.

Vill man ha middagen inom bekvämt räckhåll i stadsmiljö, när klubborna packats in och nyckeln satts i rummet, så kan man checka in på Quality Grand Hotel Kristianstad. Där har golfaren också tillgång till relaxavdelningen.

Priserna på erbjudandena varierar, från 750 kronor för boende i Helsingborg till 3 300 kronor på Hotell Ystads Saltsjöbad där två nätter, två frukostar, två trerätters och två greenfee ingår

Alla paket i Skåne och övriga destinationer bokas bekvämt på nätet.

 


Text: Sylvia Luther • 2010-11-03
LevaNyheter
Scroll to Top