Om du åker till Costa Blanca kan du spela påskgolf på Roda Golf. Foto: Out of Bounds

Leva

Påskresor sista minuten

Antalet öppna golfbanor i Sverige är lätträknade. Men misströsta inte – det finns gott om sista minuten över påsk. Hitta resorna här.

Text: Karin Klarström • 2010-03-22 Uppdaterad 2010-03-22

Fakta resebolagen påskresor

Bild 1114145

Vill du veta mer om resorna i artikeln kan du gå till respektive bolags hemsida och läsa mer. Klicka på någon av länkarna nedan för att komma till sajten.

Berglund TravelEaston Golf
Golf Joy Travel
Golf Plaisir
Golf Tours
Graf Golf Travel
Kullenberg Golf
Nazar
Out of Bounds
Revent Golfresor

Just när golfarna trodde att våren var här kom bakslaget i form av en ny snöomgång. Ett fåtal banor har redan öppnat här hemma, men för de flesta är det svårspelat på hemmaplan.

Det märks också hos golfreseföretagen. Det är hårdare tryck på bokningarna än vanligtvis så här års, och längtan efter golfen tydligare nu när hemmavädret gäckar.

– Normalt brukar det vara ganska lugnt, men försäljningen verkar hålla i sig, säger Patrik Berglund på Berglund Travel.

Detsamma säger Revent Golfresor. Där är det populära Turkiet och billiga Tunisien som bidrar till ökningen på bokningssidan. På grund av rusningen finns det just nu inte så många resor kvar över just påskveckorna.

Även om resorna säljer snabbt för både vecka 13 och 14 så kan du fortfarande åka och spela golf i påsk. Det finns en rad lockande resmål att välja mellan, och fortfarande platser kvar. Vad sägs om Italien, Spanien eller Skottland?

Bild 1114138

Resor till Spanien
För den som är sugen på spanska solkusten har Golf Tours en del att erbjuda. Här finns resor till La Quinta Golf Resort i Marbella. Den som kan åka den 27 mars får en vecka i solen för 10 160 kronor.

Då ingår boende på den femstjärniga resorten, och spel på både La Quinta och Los Naranjos.

Vill du resa billigare till solkusten kan du välja samma avresedag med Golf Tours för en vecka på fyrstjärniga Almenara i Sotogrande. Det kostar 8495 kronor.

– Costa del Sol har tappat många golfare genom åren på grund av för höga priser, men nu har det skett en stor förändring av prisläget. Du får bra kvalitet på golfen till vettig peng, och så finns det mycket annat att upptäcka längs kusten, säger Peter Sellin på Golf Tours.

Den som vill söka sig lite närmare Valencia-hållet kan bege sig till Costa Blanca och Alicanteområdet. Exempelvis finns här avresor med Out of Bounds den 26 mars till Roda Golf & Beach Resort. Här bor du i lägenhet och spelar antingen på Roda Golf Course hela veckan, eller väljer ett kombopaket med spel på fem olika banor.

Out of Bounds har också resor till Valle del Este, i södra Costa Blanca.

– De här resmålen tillfredsställer den som är sugen på golf med råge. En tips är att man kan spara pengar på lägenheten om man åker fyra som reser tillsammans, säger Ola Sundqvist på Out Of Bounds.

Till Valle del Este kan man också åka med Graf Golf Travel.

Golf Joy Travel har också påskresor till Costa Blanca, närmare bestämt La Manga Resort. Här får man sju nätter i delux dubbelrum, frukost och sex greenfee för 5995 kronor, flyget tillkommer.

– La Manga är känt för att vara en destination för träningsläger för alla möjliga sporter, så det finns möjligheter för en riktigt aktiv semester. Annars kan man också koppla av i deras enorma spaområde, säger Annette Wephton på Golf Joy Travel.

Golf Plaisir har också resor till Alicanteområdet under påsken, närmare bestämt till Villaitana. Just nu är det också 1000 kronors rabatt på ordinarie pris. Men – liksom för många andra företag – resorna säljer slut snabbt.

Golfresor till Italien
Föredrar man chianti framför rioja till middagen finns det även resor till Italien.

Out of Bounds tipsar om Le Robinie Golf Resort i Milano. Den 2-9 april får man en vecka med flyg, golfbagstransport, boende, frukost och fem greenfees på Le Robinie Golf Resort för 10 950 kronor.

Graf Golf Travel har också tips på Italien. För 3500 kronor får man en weekend på tre nätter, frukost och två greenfees på Franciacorta Golf Club i närheten av Bergamo i norra delen av landet. Flyg tillkommer.

Med Golf Plaisir tar du dig till Parco de Medici utanför Rom. Destinationen är en av företagens mest populära, mycket tack vare närheten till den italienska huvudstaden.

Bild 1114139

Resor till Portugal
Algarvekusten är en annan populär destination för golfsugna. Golf Joy Travel tipsar om Algarve Formosa Park, två mil från flygplatsen i Faro. Här är det nära till finfina banor som San Lorenzo och Pinheros Altos. Under påskveckan (vecka 13) kan du åka till Algarve på en vecka för 4950 kronor. Då får du fyra greenfee, sju nätter i lägenhet inklusive frukost. Flyg tillkommer.

Den som tröttnat på Algarve kan söka sig upp mot huvudstaden Lissabon.

Berglund Travel har en rad olika erbjudanden för påsken till just Lissabon. Vad sägs om en tur till hyllade Praia del Rey eller resorten Aroeira söder om Lissabon. Praia del Rey kostar från 7483 plus skatt, och till Aroeira kommer du till från 6786 plus skatt.

Montado Golf Resort utanför Lissabon kostar 8990 kronor för en vecka om du väljer att åka med Easton Golf. Då får du fyra greenfees, direktflyg till Lissabon samt en heldagsutflykt till huvudstaden.

Resor till Frankrike
För den som hellre reser till en fransk kurort finns det fortfarande resor kvar till Aix les Bains med Kullenberg golf. Här kan man spela golf, gå på golfskola, äta mat på Guide Michelin-rankade restauranger.

För 9690 kronor får man boende intill banan sju nätter, frukost, flyg, fyra greenfees. Weekendlösningar finns också.

Bild 1114141

Bo på Bed & Breakfast
För den som lika gärna spelar i hårda kastvindar från oceanerna finns bra erbjudanden om att spela golf i Skottland under påsken. Berglund Travel har olika erbjudanden. För 2930 kronor får man en bra weekendresa. Vill man spela Kingsbarns (bild ovan) får man dock lägga till lite extra…

Resor till Tunisien
Under en påskvecka hinner man byta miljö rejält. Tunisen är ett resmål som blivit populärt tack vare de förhållandevis låga priserna.

Med Easton Golf kan man den 26 mars åka till Hammamet i Tunisien. 9790 kronor kostar en vecka och då ingår flyg, boende med halvpension samt fyra heldagsgreenfees.

– Vill man ha lyxigt boende och garanterat sommarväder är Tunisien mycket bra. Här får man verkligen valuta för pengarna. Ett spännande resmål med nyrenoverat hotell, och priset hamnar under 10 000 kronor, säger Robert Lundgren på Easton Golf.

Easton har även påskresor till Sharm El Sheik i Egypten.

Både Kullenberg golf och Detur har erbjudanden till Tunisien.

Exempelvis kan du den 26 mars kan du resa med Detur till Monastir i Tunisien. För 8299 kronor får du en veckas boende, flyg, en massage, en hamambastu och fyra greenfees.

Bild 1114143

Resor till Turkiet
Sist men inte minst finns det påskresor till populära Turkiet. Nazar har en rad olika paket till Belek.

För 8300 kronor får du flyg, boende, all inclusive, spa med massage och hamambastu och två greenfees. Den som vill spela mer golf kan lägga på 2300 kronor och får ytterligare två greenfees. Båda exemplen gäller utresa på påskafton.

– Vi har börjat med Nazar familjegolf som ger en fantastisk upplevelse i april. Turkiet är väldigt konkurrenskraftigt prismässigt och golfaren kan spara mycket pengar på resan, säger Eirik Frost på Nazar.

Fotnot: Kontakta resebyrån för närmare detaljer och bokning. Med reservation för slutförsäljning.

 


Text: Karin Klarström • 2010-03-22
LevaNyheter
Scroll to Top