Smådalarö Gård bjuder på en härligt avslappnande miljö, som får tummen upp av tourproffsen. Foto: Smådalarö Gård

Leva

Golfhotellet Smådalarö

Läget, miljön och den gemytliga golfbanan. Det gör Smådalarö Gård till ett av tjejernas favoritstopp på den svenska touren. Vi har testat oasen, strax utanför Stockholm.

Text: Golf.se • 2010-03-22 Uppdaterad 2010-03-22

Golfhotellet Smådalarö

PLUS
* Det vackra och rofyllda läget.
* Mysig golfbana.
* Viasat Golf på rummet.
* Trevlig service.

MINUS
*Havsutsikt från få rum.
*Ingen fri relaxavdelning.
*Delar av lokaliteterna är något slitna.

SMÅDALARÖ GÅRD
Antal hål: 9.
Greenfee: 250 kr.
www.sjonaramoten.se/smadalaro/golf

Varje år brukar spelarna på den svenska proffstouren få berätta hur de har upplevt årets tävlingar.

En av arrangörerna hamnar alltid högt upp på listorna.

Det handlar om Smådalarö Gård som sedan 2003 har stått värd för en av damtävlingarna. Det trots att anläggningen bara har en förhållandevis kort niohålsbana att tillgå – och det är givetvis många som funderar hur det kan vara möjligt.

En weekend ute i Stockholms nordöstra skärgård besvarar frågan med eftertryck. Det är helt enkelt väldigt gemytligt här.

Smådalarös främsta tillgångar är det fantastiska läget och den avspända miljön. Hotellet ligger högt, intill en havsvik, och omgivet av lummig grönska. Omgivningen inbjuder till diverse vattenbaserade aktiviteter, men samtidigt är det också skönt att bara softa och småmysa kring hotellet.

Eller spela golf.

För även om Smådalarös golfbana vid första anblicken inte ser mycket ut för världen så blir ronden en positiv överraskning för de flesta. Niohålaren är av tydlig skogskaraktär och även om längden inte avskräcker så har banan en hel del svårigheter – inte minst på och kring de små, välskötta greenerna.

Efter ronden promenerar vi tillbaka till hotellet och avnjuter förfriskningen på altanen, innan vi tar en stunds vila på rummet.

Själva boendet är av normal weekendhotellskaraktär och gör oss varken besvikna eller överlyckliga. Tyvärr är det få av rummen som har havsutsikt. På kvällen väntar middagen och där spretar det kanske en smula, då trerättersmiddagen den här gången är utbytt mot en inte alltför inspirerande grillbuffé. Men vid tidigare besök har köket visat andra sidor, så kanske var det ett olycksfall i arbetet?

Vistelsen avslutas med ett litet, men trevligt frukostbord, där vi inte saknar någonting. Solen värmer gott och vi tar med kaffekopparna ut, tittar ut över det glittrande havet och njuter en sista halvtimme.


Text: Golf.se • 2010-03-22
LevaNyheter
Scroll to Top