Paul Lawrie flirtade med 59 under den första rundan Foto: Getty Images

Följa

Två 61-or i Holland

Wade Ormsby och Paul Lawrie delar ledningen i Holland efter att båda kommit in på 61 slag. Bäste svensk är Magnus A Carlsson på tolfte plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-10 Uppdaterad 2015-09-10

KLM Open

Bild 1117461

Speldatum: 10 – 13 september
Bana: Kennemar GC
Prispengar: 1,8 miljoner Euro
Titelförsvarare: Paul Casey

Startfält

Race to Dubai

Aktuell ställning

Det är inte ofta det görs 61 slag på Europatouren. Men den här dagen räckte det bara till delad ledning. Det var gott om bra scorer under den första dagen i KLM Open. Det var faktiskt ett tag läge att gå under 60 slag. 46-årige skotten Paul Lawrie startade på tian och när han gått sina första nio hål på 28 slag fanns chansen att komma under drömgränsen. Speciellt eftersom Kennemar-banan har par 70. Men det stannade på 61 slag för den förre British Open-vinnaren.

– Det var så mycket jag kunde få ut av rundan idag. Normalt är jag gnällig och tycker att jag kunde varit några slag bättre men idag var det allt jag kunde önska mig. När jag hade en eaglechans på sjunde hålet fanns 59 i bakhuvudet, berättade han för tourens hemsida.

På eftermiddagen fick skotten sällskap i toppen på resultatlistan av australiern Wade Ormsby. Han avslutade sin runda med sex birdies på de sista sju hålen. Men de två i täten var inte de ända som gick lågt den här dagen.En 62:a av Richard Bland och fem spelare på 63 slag. Bland dem Mikko Ilonen och hemmaspelaren Joost Luiten.

Bäste svensk är Magnus A Carlsson.Han gick fem under par och delar tolfte plats. Efter honom finns Mikael Lundberg på tre under par. Rikard Karlberg var den tredje svensken under par med -1. Över 80 spelare gick under par så de övriga svenskarna behöver spela upp sig för att vara kvar i helgen.

Gustav Adell håller normalt till på Nordea Tour men gör den här veckan ett gästspel på Europatouren. Det fick han genom att vinna Robert Karlssons tävling. Han fick en mardrömsstart och var fyra över par efter två hål. Men han reste sig och kom in ett över par.


Text: Daniel Rosenlund • 2015-09-10
FöljaNyheter
Scroll to Top