Rory McIlroy försäkrar att hans skadade vänsterfot är återställd. Nu återstår att se hur långt han kan gå i comebacken på Whistling Straits. Foto: Getty Images

Följa

McIlroy: “Förväntar mig att spela bra”

En fotbollsmatch med polarna grusade Rory McIlroys chanser att försvara titeln i The Open Championship förra månaden. Nu är han tillbaka och redo att försvara nästa majorpokal.

Text: Oskar Åsgård • 2015-08-13 Uppdaterad 2015-08-13

McIlroy vs Spieth

Rory McIlroy och Jordan Spieth har spelat ihop åtta gånger på PGA Tour. Fem gånger har McIlroy haft den lägsta scoren, en gång har de haft samma score och två gånger har Spieth varit bäst.

Score mot par
McIlroy: -17

Spieth: +5

Snittscore
McIlroy: 69,9

Spieth: 72,6

PGA Championship

Bild 1116871

Spelplats: Whistling Straits, Sheboygan, Wisconsin, USA

Titelförsvarare: Rory McIlroy

 

Starttider

Världsranking

 

Svenskar i fältet: Henrik Stenson och David Lingmerth. Carl Pettersson är förste reserv.

 Backa bandet tolv månader och precis allt strålkastarljus som gick att frammana på Valhalla riktades mot Rory McIlroy, som precis vunnit sin tredje raka tävling och för andra gången fick lyfta Wannamaker Trophy.

Men trots att nordirländaren är titelförsvarare och världsetta får han finna sig i att inte vara ensam herre på täppan i förhandssnacket inför veckans major.

– Han (Jordan Spieth) tar upp mycket av rampljuset i år och det är välförtjänt. Det är en av de bästa säsongerna vi har sett på väldigt länge, säger McIlroy på onsdagens presskonferens.

Men McIlroys presskonferens gav en klar bild av att 26-åringen är redo att köra efter sin fotskada, som bänkat honom från spel sedan US Open.

– Mina förväntningar är desamma (som inför US Open, den senaste tävling McIlroy spelade). Jag har spelat ganska många ronder och tränat i över tre veckor för att mitt spel ska vara vasst. Jag känner att jag spelar bra, slår bollen bra på rangen och jag har tagit med det ut på banan under träningsvarv. Jag förväntar mig att spela bra, säger McIlroy som tränat i Portugal de senaste veckorna.

Kanske finns därmed förutsättningarna för att vi ska få en ny chans att se den duell, McIlroy mot Spieth, som vi blev snuvade på i The Open Championship. På torsdag och fredag får vi dessutom se McIlroy och Spieth pegga upp sida vid sida i årets sista major med förstaplatsen på världsrankingen på spel.

 

Förutsättningarna är följande:

> Om Spieth inte slutar ensam trea eller bättre förblir McIlroy världsetta.

> Om Spieth slutar ensam trea och McIlroy missar cutten tar Spieth över förstaplatsen.

> Om Spieth slutar ensam tvåa måste McIlroy vara topp-6 för att inte förlora förstaplatsen.

> Vinner Spieth måste McIlroy sluta som sämst ensam tvåa för att behålla förstaplatsen.

– Rory är en inspirerande spelare och jag gillar att spela ihop med honom. Det ska bli spännande att spela med honom och Zach (Johnson). Förhoppningsvis kan vi alla vara med och slåss om det, säger Spieth till pressen.

Under sin presskonferens fick McIlroy frågan om vem han själv tyckte var världsetta just nu. Han lindade in sitt svar i att det berodde på vilken tidshorisont man använde sig av och att det var jämnt skägg mellan honom och Spieth, utan att säga vad han själv tyckte.

När reportern pressade McIlroy på ett svar replikerade han med ett slugt leende:

– Jag svarar när veckan är slut.


Text: Oskar Åsgård • 2015-08-13
FöljaNyheter
Scroll to Top