Skadehelvetet fortsätter för Alex Norén som förhoppnigsvis gör comeback i Holland i början av september Foto: Getty Images

Följa

“Jag har en djup golfdepression”

Skadehelvetet fortsätter och just nu kan inte Alex Norén träna sving alls.Och det är inte en tillvaro som den extremt träningsberoende Haningespelaren trivs med.

Text: Martin Strömberg • 2015-08-05 Uppdaterad 2015-08-05

Skadan som Alex Noren ådrog sig efter US Open på Chambers Bay är mer seglivad än vad han först trodde. Det var under ett träningspass som stockholmaren fick en stressfraktur i nedre delen av bröstet och det visar sig nu att den ofrivilliga vilan kommer att bli betydligt längre än Alex först trodde.

– Det är så otroligt tråkigt att bara gå och dra. Om jag hade kunnat göra någon annan sport som tennis eller något hade det varit helt okej, men nu sitter jag bara och blir fet. Jag har gått upp fyra kilo, berättar Alex för Svensk Golf.

Efter segern i Nordea Masters såg han fram mot en sommar i bra golfform och flera stora tävlingar med The Open och kanske i förlängningen också PGA-mästerskapet och WGC-tävlingar om resultaten gått i rätt riktning. Alex är på 73:a plats på världsrankingen just nu trots all rehabtid med både handled och revben.

– Jag är i en djup golfdepression och det är klart jobbigt. Jag satt och kollade lite på The Open och det är ju massor av stora tävlingar just nu som jag missar. Men men, det kommer bättre tider.

Kan du beskriva hur det känns, kan du träna någonting?

– Nej, jag ska vila åtminstone två veckor till helt och hållet. Det gör ont när jag går ur sängen och man vill liksom inte rotera alls. Svinger jag så går det upp men lägger sig igen efter ett par dagar så nu är det full vila som gäller. Jag kan väl putta och chippa lite men man tappar ju lite motivationen när man vet att det är fyra veckor kvar till tävling och polarna går ut och lirar på banan istället.

Vad säger läkarna?

– Jag var där för ett tag sedan och han sa att det är en typisk golfskada och att det kommer att bli bra om jag vilar. Det är inga problem och det är sånt som händer. Det jobbiga är tristessen.

När gör du comeback?

– Jag ska spela i Holland i början av september, då ska det vara bra, inga problem.

Vad gör du på dagarna när du inte kan träna?

– Jag har blivit intresserad av fiske och försöker fiska en del. Det är grymt kul och avkopplande.

Han har också passat på att ha lite semester med vänner och familj men är nu tillbaks i Sverige på besök innan han förhoppningsvis snart kan dra igång träningen på allvar igen.

Och sedan får vi hoppas att Noréns skadekvot är uppfylld för en bra tid framöver.


Text: Martin Strömberg • 2015-08-05
FöljaNyheter
Scroll to Top