Sang-Moon Bae byter klubba mot automatkarbin efter säsongen. Foto: Getty Images

Följa

Tvingas lämna touren

Sang-Moon Bae spelar just nu RBC Canadian Open. I onsdags berättade han att han har fått avslag på sin ansökan och måste återvända till Sydkorea för 24 månaders militärtjänst efter årets säsong.

Text: Olof Åsgård • 2015-07-24 Uppdaterad 2015-07-24

RBC Canadian Open

Bild 1116378

Datum: 23-26 juli 2015

Spelplats: Glen Abbey GC, Oakville, Kanada

Titelförsvarare: Tim Clark (–17)

Par: 72

Längd: 6 650 meter

Prissumma: 5,8 miljoner US Dollar

Svensk i fältet:

D33. Jonas Blixt –3, 69

Aktuell ställning

Jonas Blixt är ende svensk i RBC Canadian Open. Efter första dagens spel ligger Blixt 33:a efter 69 slag, tre under par. Han har fem slag upp till ledaren Emiliano Grillo.

Blixt är just nu rankad 149 i FedExCup och skulle behöva en bra placering för att ta sig in bland de 125 spelare som ska göra upp i FedExCup-slutspelet i september.

Sydkoreanen Sang-Moon Bae, rankad 29:a i FedExCup, är i stort sett redan klar för slutspelet och det ser ut att bli det sista han gör på PGA-touren på två år.

Efter årets säsong måste Bae inställa sig i hemlandet för 24 månaders militärtjänst. Han berättade i onsdags att hans ansökan om förlängt visum inte godkänts av de sydkoreanska myndigheterna och en domstol gick på deras linje efter att Bae överklagat.

– Jag godtar och respekterar domstolens beslut. Min plan är att spela så mycket jag kan på PGA-touren resten av den här säsongen innan jag inställer mig för min militärtjänst i Sydkorea, säger Sang-Moon Bae.

I RBC Canadian Open fick inte Bae den starten han hoppats på. Han kom in ett över par och ligger på 109:e plats.

Alla sydkoreanska män mellan 18 och 35 år måste göra 24 månaders militärtjänst. 29-årige Bae har tidigare skjutit upp sin militärtjänst. Nu måste han vila från golfen ett par år. Men han riskerar inte att förlora sina rättigheter på touren utan kommer kunna komma tillbaka direkt efteråt.

Landsmannen K.J. Choi gjorde sin militärtjänst innan han blev golfproffs. Sydkorea är officiellt fortfarande i krig med Nordkorea men det råder vapenstillestånd sedan år 1953.      


Text: Olof Åsgård • 2015-07-24
FöljaNyheter
Scroll to Top