Jesper Svensson, David Wallin och Adam Blommé – Bro Bålstas HIO-skapare. Foto: Göran Söderqvist

Följa

Tre HIO – i samma lag

För de flesta förblir att göra en Hole-in-one bara en dröm. Men Bro Bålsta-trion gjorde varsin HIO - på samma helg.

Text: Daniel Eriksson • 2015-07-18 Uppdaterad 2015-07-18

Tre hole-in-one av tre olika spelare från samma lag. Låter nästan för osannolikt för att vara sant. Men konststycket var precis vad Bro-Bålstas grabbar lyckades med vid årets seriespel i Division 1 Östra på Stockholms GK. 

Adam Blommé och Jesper Svensson gjorde sina HIO:s vid fredagens fyrbollsspel. Jesper  satte tonen genom sin på tolfte hålet där hans järnåtta från 157 meter letade sig ner i koppen. Adam väntade till hål 16 där hans järnåtta från 156 meter räckte för att håla ut på hålet. 

En natts sömn gjorde knappast att HIO-fyrverkeriet avtog utan David Wallin klev upp på fjärde tee under lördagens runda och vispade i sin järnnia från 147 meter. 

För David var det hans första HIO medan Adam och Jesper har tre tidigare på sin meritlista.

– Det är en enormt häftig känsla när man ser bollen försvinna mitt på greenen. Det här kommer vi att snacka om länge, försäkrar David Wallin.

– Jag missade faktiskt alla tre, men att coachen inte var där och störde kanske var det som gjorde att killarna lyckades, coach Dennis Nikou med ett skratt.

– Att vinna och gå upp i Elitserien känns otroligt bra. Särskilt när vi varit så nära under några år. Så det här var verkligen på tiden, avslutar Dennis Nikou. 

Slutställning Div 1 Östra

1. Bro-Bålsta GK -43

2. Haninge GK -31

3. Österåker -19


Text: Daniel Eriksson • 2015-07-18
FöljaNyheter
Scroll to Top