Johan Carlsson delar andraplatsen inför helgen i Scottish Open Foto: Getty Images

Följa

Carlsson imponerar på Gullane

Halvvägs till söndag och halvvägs till St Andrews.Johan Carlsson fortsätter att glänsa i Skottland.

Text: Martin Strömberg • 2015-07-10 Uppdaterad 2015-07-10

Scottish Open

Bild 1115949

Datum: 9-12 juli 2015

Bana: Gullane no1 och 2, East Lothian, Edinburgh, Skottland

Titelförsvarare: Justin Rose, England

Prissumma: 3 250 000 pund 

Aktuell ställning

Race to Dubai

Rond ett:

Bra svenskstart i Skottland

Han gick i daggpatrullen klockan 6.30 men den tidiga starttiden bekom inte Johan Carlsson det minsta. Göteborgaren tog sig snabbt till tre under par för ronden och även om han tappade lite fart sista nio blev det till slut 67 fina bananer i kartongen och en delad andraplats inför helgens spel av Scottish Open.

– Spelet kändes bra idag med. Jag lyckades sätta en del viktiga puttar för par och behöll momentum men hade också ganska många birdiechanser idag. Långa spelet fungerade också bra idag, summerar Johan sin andrarond för Svensk Golf.

Vad tycker du om greenerna?
– Greenerna är ganska långsamma men de måste vara så i och med att de lutar väldigt mycket. Inte överdrivet mycket småbreak, jag tycker att dom är väldigt rättvisa.

Det har varit förhållandevis fint väder under två dagar. Carlsson sida av startfältet fick visserligen lite vind igår och lite regn idag, och är det någon startgrupp som haft fördel så är det tidig-sen och inte Carlssons.

Svensken har bara gjort två bogeys på 36 hål och börjar så smått vänja sig vid de något långsamma greenerna. Han har allt att spela för men kommer att fortsätta sin spelplan in i kaklet på söndag. Hans bästa placering på ET så här långt är en femteplats från KLM Open i Holland ifjol. I år har han en sjundeplats i Thailand på Black Mountain som bästa resultat. Nu jagar han naturligtvis en av de tre platser som finns på spel till nästa veckas major på St Andrews.

Bild 1115945

I ledningen inför helgen på Gullane återfinns engelsmannen, Daniel Brooks, som är elva under par. Brooks ligger på världsrankingens 528:e plats och det kan ju låta som att han skulle vara chanslös, men golfen är ju som vi alla vet inte alltid särskilt intresserad av rankinglistor. Brooks avslutade snyggt med två birdies på 17 och 18 och det ska bli mycket intressant att se hur Carlsson och Brooks hanterar en lördag i ledarboll veckan innan The Open. Innan den delade 20:e platsen i Frankrike förra veckan hade Brooks 13 missade kvalgränser i rad.

– De senaste tre veckorna har jag spelat riktigt bra även om jag missade kvalet i Tyskland. I Frankrike gjorde jag en hel del misstag och jag har försökt att skala bort det den här veckan. Jag har spelat riktigt stabilt i två dagar och inte missat mycket. Ibland tar det bara en vecka att vända en hel säsong och jag hoppas kunna spela på, sa Brooks efter andra dagens 65:a.

Bild 1115947

Efter första ronden såg det ut att kunna bli en bra svensktävling men när kvalgränsen drogs efter två dagar fanns bara tre svenskar på rätt sida. Sebastian Söderberg slutade delad trea i Nordea Masters tidigt i somras  och tog chansen den här veckan också. Han är preliminärt delad 48:a inför helgen efter 68-69.

– Det känns som att det finns fler slag att hämta. Banan är fantastisk! Jag är inte så van vid links men den här är den bästa jag spelat, sa Söderberg lyriskt till, Svensk Golf.

Rikard Karlberg såg ut att få ledigt i helgen men tryckte gasen i botten och gjorde tre raka birdies sista nio för att hamna på rätt sida med sina två under (67-71).

PGA: Blixt och Big Dog i mitten
CT: Svenskar jagar i Slovakien

Text: Martin Strömberg • 2015-07-10
FöljaNyheter
Scroll to Top