För ett år sedan triumferade Rory McIlroy i The Open på Royal Liverpool. Nu får han inte ens chansen att försvara titeln. Foto: Getty Images

Följa

Rory missar The Open

En fotbollsmatch med polarna slutade med ett avslitet ligament i vristen. Nu bekräftar världsettan att han inte kommer till start på grund av sin fotbollsskada.

Text: Oskar Åsgård • 2015-07-06 Uppdaterad 2015-07-06

Idag skulle Rory McIlroy ha peggat upp i Scottish Open på Gullane, som det sista ledet i förberedelserna inför titelförsvaret i The Open. Men inte nog med att han missar veckans tävling, McIlroy missar också titelförsvaret på St Andrews nästa vecka. Under onsdagen lade han upp följande bild på Instagram.

Bild 1115861

Så här såg det ut just efter själva skadan som uppkom då McIlroys spelade fotboll med ett kompisgäng förra helgen.

 

Inga övriga upgifter om hur länge McIlroy beräknas vara borta från spel har publicerats. Från arrangörernas sida beklagade man naturligtvis nyheten.

“Vi är naturligtvis besvikna att Rory inte kan försvara sin titel på St Andrews nästa vecka. Men Rory kommer att spela många mästerskap framöver och det viktigaste just nu är att han blir frisk”, skrev The Open i ett pressmeddelande.

Därmed ser det ut som att precis allt publik- och mediefokus nästa vecka kommer att riktas mot Jordan Spieth, som ifall McIlroy drar sig ur, både blir fältets högst rankade spelare och dessutom går för sin tredje raka majorseger.

 

Norén skadad inför The Open

Text: Oskar Åsgård • 2015-07-06
FöljaNyheter
Scroll to Top