Under Ryder Cup på Valhalla 2008 var Fanny Sunesson caddie åt Henrik Stenson. Nick Faldo var kapten för Europa. Foto: Getty Images

Följa

Supercaddien hjälper fotbollens krislag

Ifjol degradering från Allsvenskan. Nu är det återigen kris. Då kallas Fanny Sunesson in - som mental coach.

Text: Tommie Gustavsson • 2015-06-18 Uppdaterad 2015-06-18

Ex-allsvenska fotbollslaget Mjällby AIF, i Sölvesborgs kommun, är på dekis. Klubben är på väg att rasa rakt igenom Superettan. Därför tar föreningen nu hjälp av golfprofilen Fanny Sunesson – för att bli mentalt starkare.

Mjällbys rutinerade målvakt, Mattias Asper tror att den pensionerade caddien kan vara just det Mjällby behöver för att vända situationen:

– Hon har jobbat med världens bästa golfare och är väldigt duktig. Det mentala är jätteviktigt inom golfen, jag spelar själv golf, så jag vet. Efter hand ska vi nog hitta en ny mental nivå, så vi kan komma tillbaka dit där vi vill vara, säger Mattias Asper till Kvällsposten.

För att hitta tillbaka och stärka självförtroendet har Mjällby sedan en dryg vecka tillbaka anlitat Fanny Sunesson som mental coach.
Hon har under sin långa karriär burit bagen åt bland andra Nick Faldo och Henrik Stenson.

– Jag har jobbat med många olika golfspelare och då har jag varit tvungen att anpassa mig efter dem. Det är ju individuellt vad som passar. Jag brinner för att man nyttjar sin egen styrka, säger Fanny Sunesson till Kvällsposten.

Mjällby AIF har bara Brommapojkarna (som också ramlade ur Allsvenskan 2014) bakom sig i tabellen och hela sju poäng upp till säker mark.


Text: Tommie Gustavsson • 2015-06-18
FöljaNyheter
Scroll to Top