Under onsdagsnatten brann Sotenäs GK:s klubbhus och restaurang ner till grunden.

Följa

Sotenäs golfkrog nerbrunnen

Efter ett snabbt förlopp brann Sotenäs golfkrog ner tidigt på onsdagsmorgonen, inga människor fanns i lokalerna.Det är den andra stora branden på kort tid i området och nu misstänker räddningsledaren att en mordbrännare går lös.

Text: Martin Strömberg • 2015-06-17 Uppdaterad 2015-06-17

Det var sent på natten eller tidigt på morgonen som krogen på Sotenäs GK började brinna. Tjugo minuter över fem fick SOS Alarm första larmet och när brandkåren väl kom till platsen fanns ingen chans att rädda byggnaden som snabbt brann ner till grunden.

– Det var ett oerhört snabbt förlopp. Jag tycker att man ska ifrågasätta det, särskilt när det bara var några månader sedan en annan restaurang i Sotenäs kommun brann. Den brann visserligen inte ner till grunden, men den blev rejält förstörd, säger Tony Åsberg, ställföreträdande räddningschef och syftar på när Bryggcaféet i Bovallstrand brann i april i år, detta enligt bohusläningens hemsida.

För Sotenäs GK är det naturligtvis en stor chock att krogen och klubbhuset i princip är oanvändbara just i säsongens inledning men ordföranden Michael Sterner försäkrar att man kommer att göra allt för att få igång verksamheten så bra som möjligt så snabbt som möjligt.

– Det här är ytterst tråkigt och ett hårt slag för klubben såklart. Men vi är samtidigt glada att ingen kom till skada och ska göra vad vi kan för att få igång någon typ av servering så snart det bara går.

Har ni någon aning om vad som kan ha hänt?

– Nej, vi har kopplat in de instanser som ska sköta sånt här och de får försöka ta reda på vad som hänt.

Under onsdagen kommer räddningstjänsten att jobba vidare med eftersläckning och undersökningar på brandplatsen men det finns nästan ingenting kvar av klubbhus och restaurang.

– Det är bara en askhög kvar kan man säga, säger Åsberg.

Och enligt räddningsledaren kan man inte utesluta att bränderna på bryggcaféet och golfkrogen är anlagda. På frågan om en mordbrännare går lös svarar han:

– Jag tycker i varje fall att man får ta sig en fundarare kring det.


Text: Martin Strömberg • 2015-06-17
FöljaNyheter
Scroll to Top