Så sänds US Open
På torsdag inleds årets US Open som avgörs på Chambers Bay i delstaten Washington. Foto: Getty Images

Så sänds US Open

Två svenskar är på plats, och det väntar nästan 30 timmar livesändning från veckans US Open. Så här ser du tävlingen på tv.

Viasat Golf följer de två svenskarna Henrik Stenson och Alex Norén borta i delstaten Washington under veckans US Open.

Det är läge att redan nu börja ställa om dygnet så du är redo för amerikansk västkusttid när tävlingen drar igång på torsdag. Det väntar nämligen rejält med tv-tid för den intresserade. Hela 28,5 timmar livesändning kan golfpubliken se fram emot, med start klockan 22:00 på torsdagskvällen. I studion sitter Mats Hallberg och Tommy Billberg och ledsagar tittarna genom tävlingen.

Spelplatsen är Chambers Bay strax söder om Tacoma, som gör debut som US Open-bana.

Så här sänds tävlingen på Viasat Golf:
Torsdag: 22:00-05:00
Fredag: 22:00-05:00
Lördag: 21:00-04:00
Söndag: 21:00-04:30

Förra året var det Martin Kaymer som spelade hem herrarnas tävling, när arrangören USGA höll den historiska dubbeln på Pinehurst no 2 (där även damerna spelade sitt US Open på samma bana, veckan därpå).

Tyske Kaymer punkterade tävlingen direkt när han inledde med 65-65 och sen aldrig släppte någon konkurrent i närheten. Han vann till slut tävlingen med hela åtta slags marginal och var en av endast tre spelare som gick under par den veckan. Henrik Stenson blev bäste svensk på en delad fjärdeplats.