Anna Nordqvist har lite uppförsbacke med hälsan just nu, men spelet är stabilt inför veckans major. Foto: Getty Images

Följa

Nordqvist trygg med spelet inför majorn

Det är dags för major. Anna Nordqvist har höjt segerbucklan tidigare och med stärkt självförtroende är hon redo. "Det ska bli kul".

Text: Karin Klarström • 2015-06-09 Uppdaterad 2015-06-09

KMPG Women's PGA Championship

Bild 1115427

Speldatum: 11-14 juni
Spelplats: Westchester Country Club, Harrison, New York 
Prispengar: 3 500 000 us dollar

Startfält
Starttider
Aktuell ställning

Det var 2009 som Anna Nordqvist slog igenom med besked. Under sitt debutår på LPGA-touren spelade hon hem segern i McDonalds LPGA Championship med fyra slags marginal. Därmed blev hon den fjärde svenskan att bärga en majortitel, något Liselotte Neumann, Helen Alfredsson och Annika Sörenstam lyckats med tidigare.

Senare samma år spelade Nordqvist även hem den stora tourfinalen och kunde summera sin rookiesäsong till en av de allra bästa.

Idag, sex år senare, är det bara 2014 års säsong som övertrumfar Nordqvists premiär, sett till inspelade prispengar.

Nu är det en uppiffad major svenskan kommer till, med nytt namn och ny sponsor. Förra årets LPGA Championship blev det sista och nu öppnar touren dörrarna till KPMG Women’s PGA Championship. Prissumman har höjts med en miljon dollar till dagens 3,5 miljoner.

Anna Nordqvist är en av sex svenskor på plats i delstaten New York och hon är redo för utmaningen. På tisdagen är det dags för pro am på Westchester Country Club, en bana hon inte spelat tidigare.

Hur förbereder du dig inför veckans tävling?
– Det är ingen skillnad på upplägget mellan en major och övriga tävlingar. Jag har mina rutiner inför spelet och sedan försöker jag samla så mycket energi jag kan för att spela så bra det går under veckan. Min tränare Jorge (Parada, reds anm) är här i dagarna så det ska bli kul att köra lite lätt träning med honom i dagarna, säger Nordqvist.

Allt är dock inte på topp för svenskan inför veckan. I fredags fick hon en kraftig allergisk reaktion och mådde inte alls bra. Hon lyckades klara cutten och spelade sig in på topp-20 trots att hon mådde dåligt av både allergin och de mediciner hon tvingats ta.

Läget är oförändrat inför veckan, eftersom hon inte hunnit träffa sin läkare ännu. Men hon håller tummarna fört att det ska gå vägen.

Anna lade om kosten för ett år sen när hon fick reda på att hon var överkänslig mot saker som hon åt, men på sistone har kroppen börjat säga ifrån på fler saker än de hon kände till tidigare, vilket ställer till problem.

– Det gäller att vara väldigt försiktig med vad jag äter. Det finns saker som jag tålde för en månad sedan som inte funkar längre, vilket är väldigt jobbigt, inte minst när jag ska hålla energinivåerna uppe på banan.

Spelet känns däremot mycket bra just nu, och det visade sig inte minst för två veckor sedan då Nordqvist spelade hem sin femte LPGA-seger. Utöver segern har hon ytterligare fyra topp-10 under året och hon har inte missat kvalgränsen i någon av tävlingarna.

– Spelet känns väldigt bra och det är bara att fortsätta jobba på som jag gör. Sedan så går det ju upp och ner lite under olika dagar, men som helhet måste jag säga att jag känner mig väl förberedd. Jorge är här i veckan också för att hjälpa mig. Vi har spelat i ganska mycket vind senaste veckorna sa det känns bra att ha tränare på plats och neutralisera svingen och komma tillbaka från eventuella kompensationer.

Vad betydde senaste segern för självförtroendet inför veckans major?
– Självklart är en seger det bästa man kan få för att stärka självförtroendet! Den visar ju också att jag jobbar med rätt saker i mina förberedelser, så självklart betyder det mycket att ha segern i bagaget när denna vecka startar.

Nu fokuserar hon på att komma till start så väl förberedd hon kan, och när det sedan är dags för tee off ska hon göra sitt bästa.

Anna Nordqvist inleder veckans major klockan 13:00 lokal tid (19:00 svensk tid) från tionde tee, tillsammans med två andra majorsegrare: Paula Creamer och Karrie Webb.

Här är övriga svenskors starttider (anges i svensk tid):

13:55 (tee 10) Karin Sjödin, Jacqui Concolino, Thidapa Suwannapura
14:25 (tee 10) Maria McBride, Ha Na Jang, Kelly Tan
18:10 (tee 10) Charlotta Sörenstam, Kirsty McPherson, Candie Kung
19:30 (tee 10) Caroline Hedwall, Mi Hyang Lee, Stacy Lewis
19:35: (tee 1) Pernilla Lindberg, Moriya Jutanugarn, Hee Young Park

Viasat Golf sänder damernas andra major med följande tider:
Torsdag-fredag: 19:00—22:00
Lördag-söndag: 21:00—00:00


Text: Karin Klarström • 2015-06-09
FöljaNyheter
Scroll to Top