Marcus Kinhults fredagsvarv följdes av många nyfikna åskådare. Foto: Göran Söderqvist

Följa

Allt fokus på Kinhult

Marcus Kinhult fortsätter att chocka alla i Nordea Masters. Utom sig själv. – Det blev ungefär som jag tänkte när jag visualiserade ronden, säger 18-åringen efter 68 slag på fredagen.

Text: Tobias Bergman • 2015-06-05 Uppdaterad 2015-06-05

Nordea Masters

Bild 1115265

Datum: 4-7 juni.

Bana: PGA Sweden National, Lakes Course.

Titelhållare: Thongchai Jaidee.

Prissumma: € 1 500 000.

Startfält

Starttider

Race to Dubai-ranking

Aktuell ställning

Följ med i Tävlingsbloggen

Häng med i det senaste från Nordea Masters

När Marcus Kinhult gick till sängs på torsdagen gjorde han det som delad ledare av Nordea Masters.

Innan han somnade slöt han ögonen och försökte visualisera fredagsronden.

– Jag såg framför mig att jag träffade fairways och greener hela tiden, berättar han.

Och hans spelplan höll – Trots de mest pressande av förutsättningar. För om 18-åringen från Skaftö agerade stabilt under torsdagen så lyckades han hitta ett ännu mer balanserat cruise control-läge på fredagen och spelade egentligen bättre.

Men en något svalare putter innebar att birdieputtarna inte droppade lika ofta och till slut landade han på 68 slag – och när han kom in i klubbhuset var han i ledning med två slag.

– Det är verkligen en speciell känsla att se sitt namn högst upp på ledartavlan. Även om det bara är efter två varv så känns det givetvis väldigt roligt, säger Kinhult.

Efter den första dagen erkände han att det var pirrigt att slå ut på det första hålet, men under andraronden hade de värsta fjärilarna flugit i väg.

– Jag kände mig mycket lugnare i dag. Ska jag sätta en siffra på det så skulle jag säga att det var 60% mindre nerver…

Han säger att han ser det här som en lärovecka i första hand och efteråt väntade en ny lektion i hur man hanterar media. Tv-intervjuer gjordes på både svenska och engelska, radio ville också ha sitt och därefter blev det återigen presskonferens.

– Det är klart att det är lite jobbigt med all uppståndelse och det tar förstår energi. Men samtidigt är det kul också och jag var ju förberedd på att det skulle bli så här om jag spelade bra, säger han.

När går det från att vara en lärovecka till att du faktiskt tävlar om segern?

– Jag tänker fortsätta att koncentrera mig på mig själv och vad de andra gör är oväsentligt. I alla fall fram till sluthålen. Jag ska bara försöka spela som vanligt.

Det återstår att se hur “vanligt” det blir. För nu väntar med största sannolikhet ledarboll och storpublik på lördagen – och stressnivån bör rimligtvis skruvas upp en hel del.

– Jag är nöjd med hur jag har hanterat tankarna och stressen hittills och det skulle vara roligt och nyttigt att gå i ledarboll i helgen.       


Text: Tobias Bergman • 2015-06-05
FöljaNyheter
Scroll to Top