Henrik Stenson spelade med Marcus Larsson och Marcus Kinhult på tisdagen. På onsdag blir det pro-am med Prins Daniel. Foto: Göran Söderqvist/Getty Images (Prins Daniel)

Följa

​Golfkungen Stenson spelar med Prins Daniel

På söndag hoppas Henrik Stenson slåss om segern i Nordea Masters. Först ska han spela pro-am ihop med prinsen. Och hoppas visa Daniel vem som är kung på banan.

Text: CM Hellsten • 2015-06-02 Uppdaterad 2015-06-02

Nordea Masters

Bild 1115134

Datum: 4-7 juni.
Bana: PGA Sweden National, Lakes Course.
Titelhållare: Thongchai Jaidee.
Prissumma: € 1 500 000.

Startfält
Tee times
Race to Dubai
Aktuell ställning 

​Efter förra veckans stormiga tävling i Nordirland var det många som hoppades på bättre förhållanden och varmare temperaturer i Skåne. Men det verkar som att European Tour har tagit med sig vädret till Sverige.
Det var en kylslagen morgon i Malmötrakten och Nordea Masters välkomnade spelarna med nio​ ynka​ plusgrader och riktigt kalla vindar.
Strax efter klockan nio på morgonen anlände tävlingens store stjärna till PGA of Sweden National i Bara.
Henrik Stenson vandrade från klubbhuset, via puttinggreenen​,​ upp mot drivingrangen. Svensk Golf följde med under promenaden och växlade några ord med den svenske världsfyran.​
– Jag hoppas att det värmer upp någon grad eller två, säger ​Stenson och huttrar innan han fortsätter:
– Jag vet inte om den långsiktiga införsäljningen av att flytta tillbaka till Sverige går så bra när man kommer hem i juni och tvingas gå runt i underställströja och ser andra spelare med mössor… 

På onsdagen spelar Henrik Stenson pro-am med titelsponsorns verkställande direktör Christian Clausen och H.K.H Prins Daniel.
Publikbollen slår ut klockan 13.00.
​– Det ska bli kul att spela med Prins Daniel. Det blir en ny bekantskap. Jag har inte träffat honom tidigare men vi hade lite kontakt efter min säsong 2013 då han hörde av sig och gratulerade till framgångarna. Det var ju roligt. Jag förstod då att han är lite golfintresserad. 

Du tänker visa Prins Daniel vem som är kung på banan…?
​– Tja, lyckas jag inte med det så kanske det ser mörkt ut…

Familjen Stenson landade på svensk mark i helgen och har försökt acklimatisera sig i huset i Barsebäck.
Det har gått så där.
– Det är alltid segt att flyga österut, åker man åt andra hållet är man lite kvällstrött och vaknar pigg och fräsch. Här är man lite halvseg på morgonen och har svårt komma i säng på kvällen. Jag körde ett gympass 23.30 i vardagsrummet medan ungarna spelade trummor. Jag stod med hantlar och gjorde armhävningar till halv ett på natten. Det var kanske inte så taktiskt med tanke på att jag skulle försöka sova efteråt. Jag sov dock lite bättre i natt, säger världsfyran.

​​Hur är det att vara tillbaka i Sverige för Nordea Masters​?​
– Jag kommer hit efter att ha haft två veckor ledigt. Givetvis ska det bli kul att spela i Sverige igen och samtidigt kunna bo hemma. Det skulle absolut vara roligt att ha en seger i den här tävlingen med på sitt cv. Jag hade ju ett hyfsat läge förra året men fick lite soppatorsk på slutet. Jag hoppas att jag ska kunna spela okej och sätta mig själv i läge så att jag är en av dem som har chansen på söndag.
 
​​Hur ser närmaste schemat ut?
​– Efter Masters väntar en vecka ledigt här i Skåne men nästa helg ska jag över till Danmark och spela en uppvisningsmatch. Det blir bra att samla ihop sig inför nästa tvåveckorsperiod med US Open följt av BMW International Open i Tyskland.
 
Säger Stenson innan han vandrar vidare i kylan för att värma upp inför tisdagens inspelsvarv tillsammans med klubbkamraten Marcus Larsson och s​ensationella amatören Marcus Kinhult​,​ som förra året gjorde succé i Nordea Masters ​med en delad 21:a plats​ och är på plats för sin andra start i den svenska ET-tävlingen i år​.

Även 2013 figurerade Prins Daniel i Nordea Masters där han på söndagen delade ut segerpokalen till finländaren Mikko Ilonen. 
Tidigare den veckan spelade kungligheten pro-am på Bro Hof Slotts Stadium Course. TV-reportaget från den ronden kan du se här

Bild 1115132
Foto: CM HELLSTEN
Henrik Stenson var en av många spelare som frös på PGA Sweden National… 


Text: CM Hellsten • 2015-06-02
FöljaNyheter
Scroll to Top