Steven Bowditch vann AT&T Byron Nelson på samma plats som han gifte sig. Foto: Getty Images

Följa

Från bröllop till triumf

Steven Bowditch gifte sig på TPC Four Seasons 18:e green. På söndagen vann han AT&T Byron Nelson just där.

Bowditch bäst i Byron Nelson

Det här var veckan då den lokale hjälten Jordan Spieth äntligen skulle få stå som vinnare på hemmaplan efter att ha slutat tvåa i de övriga Texastävlingarna den här säsongen.
Masters-mästaren bor i närheten av TPC Four Seasons Resort där AT&T Byron Nelson arrangerades.
Golfpassionerade expresidenten George W. Bush, som också håller till i trakten sedan han flyttat ut från Vita huset, kom till och med ut på banan för att stötta Spieth.
Supporten räckte inte.
Världstvåan backade istället tolv placeringar under söndagen och slutade på en delad 30:e plats med 270 slag (-7) totalt.
Där hamnade även tävlingens bäste svensk, Jonas Blixt, efter veckans tredje 67-rond (-2).

Det blev trots allt en Dallasbo som vann Byron Nelson. Det såg australiensaren Steven Bowditch till.
Han rivstartade redan i torsdags med en 62-rond och inför fjärde varvet var Steven i ledningen med två slags marginal.
Dustin Johnson som fanns i klungan närmast och dessutom gjorde sällskap i ledarbollen satte press på Bowditch med två tidiga birdies.
Men aussien återhämtade sig och efter bogeys på hål 3 och 5 var han felfri och svarade för ett avgörande ryck med sex birdies under resten av rundan.

Han uppträdde avslappnat och passade till och med på att skriva autografer under transporten mellan green och tee.
Inför avslutningshålet hade Bowditch fyra slags försprång.
Game over.

Segern är hans andra på PGA Tour. Debutvinsten inträffade i San Antonio ifjol när han vann Valero Texas Open.
När 31-åringen gifte sig med sin Amanda genomfördes bröllopsceremonin på TPC Four Seasons 18:e green.
Nu vann han AT&T Byron Nelson just där.
Direkt efter ronden sa Bowditch så här i TV-intervjun:
– Det här är en väldigt speciell plats för mig och min hustru. Vi tog en hel del bilder här när vi gifte oss och det kommer att bli lite fler foton nu…

Den andra svensken som klarade kvalgränsen, Carl Pettersson, noterade sin andra raka 68-rond (-1) och slutade på en delad 55:e plats med 274 (-3).

Text: CM Hellsten • 2015-06-01