Alex Norén kan boka en flygbiljett till Washington om tre veckor efter ett lyckat US Open-kval. Foto: Richard Heathcote, Getty Images

Följa

Norén klar för US Open

Med en avslutande 64-rond i måndagens US Open-kval stämplade Alex Norén biljetten till Chambers Bay.

Text: Oskar Åsgård • 2015-05-25 Uppdaterad 2015-05-25

US Open-kval

Bild 1114992

 

 

Deltagarlista US Open 2015

Resultatlista US Open-kval

SVENSKARNA

4. Alex Norén, 72-64, -8

– – – – –

d13. Kristoffer Broberg, 73-67, -4

d29. Robert Karlsson, 73-70, -1

d41. Johan Carlsson, 73-71, Johan Edfors, 67-77, och Rikard Karlberg, 75-69, par

Med tre veckor kvar till årets andra major på herrsidan, US Open, så var det bara en svensk med i startfältet – världstrean Henrik Stenson. Men med sex deltagande svenskar i måndagens 36-hålskval till majorn fanns åtminstone hopp om fler blågula namn att följa på Chambers Bay den 18-21 juni.

Efter förmiddagsronden var det Johan Edfors, som noterade en 67:a (-5) på Walton Heaths New Course, som var bäst placerad att knipa en av de elva platserna på spel. Men en 77-rond andra varvet grusade Edfors majorförhoppningar.

Istället var det Alex Norén som säkrade en plats i US Open-startfältet via en utmärkt 64-rond (-8) på eftermiddagen, som gav en slutlig fjärdeplats i kvalet.

– Jag kom igång! Jag spelade ganska bra första varvet också, men hade treputtar och chip, tvåputtar på par-femmorna. Så jag gick bara ut och tänkte att det skulle bli kul att lira. Man är inte så nervös men blir ju taggad på slutet när man känner att man har bra chans att klara det, säger Norén till Svensk Golf efter att ha rullat i åtta birdies och en eagle andra ronden.

Vad betyder det att få spela US Open igen?
– Det känns jättekul. Stort och riktigt roligt, speciellt US Open som är lite annorlunda. WGC-tävlingar spelas ofta ganska likadana, men US Open kan ju spelas helt galet. Det ska bli kul att se hur Chambers Bay är, den ska ju vara ganska linksig.

 

Måndagens insats gav ytterligare ett kvitto på att 32-åringens form, som gav en åttondeplats i BMW PGA Championship förra veckan, är god.

– Det var stabilt förra veckan. Man har alltid lite ångest över hur liret är, men det känns ganska bra. Nu slår jag slagen helt okej så nu kan jag fokusera på hela spelet och vad som behöver göras, istället för att bara jobba med en viss del av spelet, säger han.

Det är tredje gången Norén spelar US Open, senast var 2012 på Olympic och bästa resultatet är en delad 51:a plats i premiären på Congressional 2011. Men årets US Open blir Noréns första majorstart sen PGA Championship 2013 efter att ha varit plågad av en handledsskada under ett och ett halvt år, som höll honom utanför majorscenen. Men nu är den opererade handleden fullt kurant igen.

– Ja, (handleden) känns jättebra, den är helt bra nu, säger Norén.

Bakom Norén var klubbkompisen från Haninge GK, Kristoffer Broberg, närmast att nå en av platserna men föll i slutändan ett slag kort.


Text: Oskar Åsgård • 2015-05-25
FöljaNyheter
Scroll to Top