”Säg inte åt min caddie att hålla käften”
Miguel Angel Jimenez och Keegan Bradley började bråka under sin match i WGC-Cadillac Match Play. Foto: PGA TOUR/Youtube

”Säg inte åt min caddie att hålla käften”

När det skulle avgöras vilka spelare som kommer göra upp i helgen var det två utslagna spelare som stal showen. En regelfråga ledde till hätsk ordväxling mellan Miguel Angel Jimenez och Keegan Bradley. Henrik Stenson förlorade sin sista match men är nöjd med sitt spel under veckan.

Stenson, som redan var utslagen inför fredagens spel, förlorade sin sista gruppspelsmatch mot Bill Haas med 3/1. Stenson vann en och förlorade två matcher men är trots det ganska nöjd med sin insats WGC-Cadillac Match Play.

– Jag spelade helt okej med tanke på att jag inte tränat på en månad, säger Stenson till Svensk Golf.

Efter sin seger mot Brendon Todd i andra gruppspelsmatchen var Stenson kritisk mot det nya tävlingsformatet eftersom han och flera andra inte hade något att spela för på fredagen. Och till nästa år hoppas han att det blir ändringar igen.

– Jag hoppas de rättar till alla grejor som de inte fick till med gruppspelet eller att de går tillbaka till knockout, det blev ganska komiskt i många grupper, säger han.

Det var flera matcher som inte hade någon betydelse för utgången. Som den mellan Miguel Angel Jimenez och Keegan Bradley. De var redan utslagna men inte på grund av spelformatet utan för att de spelat dåligt tidigare i veckan. Och på det 18:e hålet uppstod en ovanlig syn på en golfbana.

Spelarna började diskutera hur Keegan Bradley skulle droppa sin boll som låg vid en läktare. Jimenez hade synpunkter som han förmedlade till Bradley och en domare som var närvarande. Bradley ville inte lyssna och sa åt Jimenez att gå till sin egen boll eftersom domaren ändå var där. Sedan gav sig Bradleys caddie sig in i diskussionen och situationen eskalerade.

Jimenez bad Bradleys caddie att hålla käften vilket ledde till att Bradley klev fram och ställde sig ansikte mot ansikte med Jimenez och förklarade att Jimenez inte ska säga åt caddien att hålla käften.

Efter en stund lämnade Jimenez platsen och vann sedermera matchen med 2/0. När spelarna tog i hand fortsatte diskussionen och Bradleys caddie ville inte skaka Jimenez hand.

Efteråt ska Keegan Bradley ha sagt att han ställde upp för sin caddie och att han är ledsen att det blev som det blev, speciellt eftersom det visades på teve.

Jimenez förklarade att han bara gick dit för att påminna Bradley om att droppa inom två klubblängder men att ingen ville lyssna på honom.

– Vad som än hände där är över nu och det finns egentligen ingen anledning att prata om det, säger Jimenez till Golf Channel.

– Vi pratade inte mycket efter rundan. Jag har inget annat än respekt för honom, han är en stor spelare men jag måste få stå upp för mig själv. Det är väldigt ovanligt att en spelare kommer och lägger sig i när en domare är närvarande och samtidigt är väldigt, väldigt anklagande, säger Bradley till Golf Channel.

Enligt Golf Channels reporter fortsatte diskussionen in i omklädningsrummet och det blev väldigt livligt och spelarna var långt från överens när de skildes åt.   

Det var andra dagen i rad som Bradley visade humör i tävlingen. I torsdags sparkade han hårt på sin bag efter att ha missat en tvåmeters-putt i förlustmatchen mot Bubba Watson.

Flera toppspelare klarade inte av att vinna sina grupper. Sedan tidigare var det klart att Henrik Stenson, Justin Rose, Jason Day och Adam Scott inte skulle få spela i helgen. Och i dag blev Jordan Spieth överraskande utslagen av Lee Westwood som visade att gammal är äldst. Westwood vann med 1/0.

– Jag visste att Jordan skulle bli svårslagen och efter att snabbt hamnat två ner var jag verkligen tvungen att ladda om och kämpa. Jag tror att ta sig vidare från gruppen är en av de svåraste uppgifterna den här veckan, säger Westwood till touren.

 

Följande spelare är klara för åttondelsfinal:

Rory Mcilroy vs. Hideki Matsuyama

Charl Schwartzel vs. Paul Casey

Lee Westwood vs. Danny Willet

Brandon Grace vs. Tommy Fleetwood

John Senden vs. Hunter Mahan

Marc Leishman vs. Gary Woodland

Louis Oosthuizen vs. Rickie Fowler

Jim Furyk vs. J.B. Holmes

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!