Amatören Marcus Kinhult vann förra veckans Junior Invitational i USA. Foto: Sage Valley GC

Följa

”Skönt att ta första steget internationellt”

Förra veckan fick 18-årige Marcus Kinhult iklä sig den guldfärgade segerkavajen efter seger i Junior Invitational på Sage Valley som rankas som en av världens bästa juniortävlingar. Ett stort steg för Kinhult som siktar mot spel på större tourer.

Text: Olof Åsgård • 2015-04-30 Uppdaterad 2015-04-30

Amatören Marcus Kinhult från Skaftö Golfklubb blev förste icke-amerikan att vinna Junior Invitational som arrangerades för femte året.  Tävlingen likställs med The Masters på Augusta eftersom det är en inbjudningstävling, banan är i toppskick och ligger nära Augusta samt att segraren får ta på sig en segerkavaj. I och med segern är Marcus Kinhult rankad tvåa i världen bland amatörer. 

Hur viktig var den här segern för dig?
– Jag har inte så många än men den här var nog den skönaste och det kändes väldigt skönt att ta första steget internationellt. Jag har varit nära innan men har inte kunnat knyta ihop säcken, säger Marcus Kinhult till Svensk Golf.

Hur var känslan efteråt?
– Det tog ett tag innan jag kunde ta till mig att jag vunnit. Direkt efteråt blev det ju teveintervjuer, journalister och tacktal så det sjönk in först på kvällen och då kändes det lite omtumlande. Men sen var jag tvungen att ladda om direkt för nästa tävling, vilket nog är positivt, och det tror jag att jag har lyckats med.

Hur fungerade spelet och hur passade banan dig?
– Jag spelade ovanligt bra med drivern och banan passade mig bra. Ganska lång bana och med tjock ruff, så det blev många mellanjärnsslag vilket är min starka sida.

Vad har du får mål med säsongen?
– Huvudmålet med säsongen är att kvalificera mig för någon kategori på Europa- eller Challengetouren. Sen har jag flera delmål, spelmässigt vill jag förbättra alla delar av spelet men främst söker jag lite mer längd från tee och bättre närspel.

När får vi se dig tävla i Sverige?
– Det kommer bli ett par tävlingar, Nordea tour på Fjällbacka och främst Nordea Masters i juni.

Resultat i Junior Invitational på Sage Valley.

Kinhults vinnarscore: –7, 69, 71, 69

Andra raka för Kinhult

Text: Olof Åsgård • 2015-04-30
FöljaNyheter
Scroll to Top