Han blev Årets greenkeeper
Anders Karlsson vann titel och pengar för arbetsinsatsen på Mälarö. Foto: Magnus Olofsson

Han blev Årets greenkeeper

Anders Karlsson på Mälarö Golfklubb Skytteholm har utsetts till Årets greenkeeper 2014. Med utmärkelsen följer 10 000 kronor. - De ska gå till en brakmiddag med grabbarna på banan, säger han.

Det är SGF och Swedish Greenkeepers Association som tillsammans nominerar och utser vem som kan titulera sig som årets bästa greenkeeper eller course manager. Valet föll alltså på Anders Karlsson.

– Det är ett kvitto på att det jag och mina medarbetare jobbat med under många år har fungerat. Vi har jobbat stenhårt med att renovera, höja standard och nischa Mälarö Golfklubb. Med utmärkelsen får jag och alla runt omkring mig en underbar bekräftelse på att vi gjort mycket rätt, säger han.

Förutom äran får vinnaren en prischeck på 10 000 kronor.

- Kutym är att pengarna ska gå till nån utbildning. Jag tar andra pengar till utbildning för de här ska gå till en brakmiddag med grabbarna på banan.

Ur motiveringen:
"Under sin tid på Mälarö GK har han utvecklat anläggningen med ett stort engagemang. Anders har varit mycket aktiv och den drivande kraften vid renoveringen av samtliga 27 greener/områden, i tre olika etapper. Resultatet är riktigt bra och allt är gjort i egen regi på ett kostnadseffektivt sätt som också visat på Anders mod att pröva nya lösningar och nya produkter."

 

På klubben några mil väster om Stockholm finns 27 hål – tre slingor som kombineras plus en 6-håls korthålsbana med längder på 60-90 meter.