Ett slag för välgörenhet
Karin Sjödin ställer upp för en välgörenhetsauktion. Foto: Getty Images

Ett slag för välgörenhet

En hel golfdag tillsammans med ett LPGA-proffs eller en lektion av en golftränare. Det är bara några av de objekt som går under klubban på en online-auktion. Behållningen går till ideella Hungerprojektets arbete.

LPGA-proffset Karin Sjödin, golfpron Marlene Hedblom, Europatourproffset Kristoffer "Kotte" Broberg och landslagets fystränare KG Nissén är en kvartett som gärna vill hjälpa till vid välgörenhetsauktionen. Det vill även Torekovs GK som skänkt greenfeecheckar.

Bakom evenemanget står "Det goda nätverket", kvinnor från näringslivet som arrangerar en webbauktion på lauritz.com under en marsvecka. Pengarna går oavkortat till utvecklingsprogram i Afrika, Indien och Latinamerika.

Auktionen startar måndagen 16 mars klockan 12.00 och slutar den 23 mars klockan 22.00. Den som vill bjuda gör det direkt på sajten där varje objekt har ett utropspris på 300 kronor men som är värt minst 800 kronor.

Den som vill kan exempelvis bjuda på en dag med svenska damproffset Karin Sjödin.

- Tre greenfeebiljetter, träning, 18 hål och lunch/middag på klubben tillsammans med mig. Helst på Delsjö GK men det kan även ske på en annan klubb i Göteborgs- eller Stockholmsområdet, om det skulle passa bättre. Tyvärr är jag inte hemma så ofta, blir det inte 4-9 augusti får vi fixa det någon annan gång, säger Karin Sjödin som tycker att auktionen är lovvärd.

- Det är alltid roligt att ställa upp när man får chansen att göra något för välgörande ändamål. Här i USA spelar vi en himla massa pro-am där intäkterna går till olika stiftelser eller till andra i behov, men i Sverige är det ju inte så vanligt.

Europatourproffset Kristoffer "Kotte" Broberg har skänkt en signerad driver från British Open 2014 och Marlene Hedblom, pro på Fågelbro och med i Svensk Golfs Golfskolan, ställer upp med en lektion. Landslagets fystränare och sjukgymnast KG Nissén har ett annat upplägg på sin gåva.

- Jag har skänkt en komplett rörelseanalys samt ett personligt träningsprogram utformat utifrån analysen. Allt med målsättningen att optimera personens golf och sving samt att minimera skaderisken, säger han.

Evelina Skagerlind är projektledare för Hungerprojektet.

- "Den Goda Auktionen" arrangeras på initiativ av Hungerprojektets nätverk "Det Goda Nätverket", och samtliga intäkter går till projektets arbete för att stärka kvinnors ledarskap genom att väcka lokal entreprenörsanda, säger hon.

Det finns också en mängd andra produkter att bjuda på under auktionsveckan, som svensk design och hotellnätter. Både privatpersoner och företag har ställt upp med gåvor.