Mångårige Falsterbopron David Leet är bäst i Sverige. Foto: Johan Hampf

Följa

Årets pro utsedd

David Leet är Sveriges bästa pro 2014. Han fick ta emot priset under PGA:s teaching summit i Halmstad plus ett stipendium på 25 000 kronor.

Text: Sylvia Luther • 2015-03-13 Uppdaterad 2019-12-11

Titeln PGA Future Funds Club Pro of the Year fick David Leet, 52, efter att ha arbetat på Falsterbo GK sedan 1987 och efter att ha skaffat sig gedigna yrkeskunskaper, speciellt på utrustningssidan.

– Våra företrädare var ju från början club makers. Vi hjälpte golfarna att hitta rätt klubbor och tillverkade dem själva långt innan massproduceringen. Nu har cirkeln nästan gått tillbaka med custom fitting och till vad vi club pros tycker att vi är mest lämpade att vara, utrustningskunniga, säger Leet.

Vad är viktigt för en club pro?
– A och O för mig är mina medlemmar. Vi måste också vara experter på ganska många områden: Vi ska ha en golfshop, vara en bra instruktör och vara halvpsykolog. Vi ska kunna spela hyfsat bra och veta allting om klubbor och custom fitting. Vi ska sitta i styrelser och kommittéer och komma med kloka synpunkter, och vi ska vara experter på att lära ut till barn och ungdomar.

Med titeln följer ett stipendium på 25 000 kronor. Pengarna kommer David Leet att använda för att förkovra sig inom yrket och för utbildningsresor till två tränare i utlandet som han träffade under seminariet i Halmstad.

– Sen kommer jag, eftersom jag är golf- och utrustningsnörd, att köpa något nytt verktyg eller någon ny maskin till min verkstad.

Både privatpersoner och PGA-distrikt kan föreslå kandidater till årets pro och Leet blev nominerad till priset av sitt distrikt.
 I motiveringen står bland annat:
Med en kombination av stor kunskapstörst och en föredömligt ödmjuk givmildhet i mötet med kollegor och golfkonsumenter, är han en stor inspiratör till ständig utveckling och förbättring av Club Prons yrkesroll och professionalism.”


Foto: Johan Hampf

Vid PGA-dagarna i Halmstad fick även 16 elever från tränarutbildningen TU 2012-14 bevis på att de nu är fullvärdiga PGA Professionals. 


Text: Sylvia Luther • 2015-03-13
FöljaNyheter
Scroll to Top