Snekeder är tillbaka som segrare och bland de 50 bästa i världen. Foto: Getty Images

Följa

Snedeker vann igen

För andra gången på tre år stod Brandt Snedeker som segrare på Pebble Beach. Han var till slut tre slag före Nick Watney. Ende svensken över helgen, David Lingmerth, blev 41:a.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-16 Uppdaterad 2015-02-16

TV-tider

Bild 1113456

Torsdag: 21.00 – 00.00
Fredag: 21.00 – 00.00
Lördag: 19.00 – 00.00
Söndag: 19.00 – 00.30

Pebble Beach Pro-Am

Bild 1113458

Speldatum: 12 – 15 februari
Banor: Pebble Beach, Monterey Peninsula och Spyglass Hills
Prispengar: 6,8 miljoner dollar
Titelförsvarare: Jimmy Walker

Startfält
Fedex Cup
Aktuell ställning

Läs också:

Rond 1: Richard kämpar med nacken
Rond 2: Snedeker och Jones i täten
Rond 3: Furyk inte ringrostig

Återigen var det nästan ingen vind och till en början idel solsken på söndagen. Det förvandlar de flesta banor till lekstugor för spelare på PGA-touren. Och det var mycket birdies på första nio.

Men inte från ledaren Jim Furyk som försökte vinna för första gången sedan 2010. Han hade inte sin bästa dag och föll tillbaka till delad sjunde plats.

Istället var det andra som kom ikapp. Pat Perez var sex under efter åtta hål och då uppe och nosade på ledningen. Men han fick inte till det på sista nio. Även Jason Day var het på första nio men kallnade på slutet.

Nick Watney startade med fyra birdies och ledde då tävlingen. En dålig sving på femman från Watney ner i vattnet och hans spelpartner Brandt Snedeker började dra ifrån. Han var den i täten som lyckades gå ett par under par även på sista nio när dimman började rulla in.

Till slut var han tre slag före Watney med 22 under par. Det var hans andra seger i Pebble Beach Pro-Am på de senaste tre åren. Med 22 under slog han sitt eget rekord på lägsta score från 2013.

– Jag var mer nervös än vad jag varit på länge. Det kändes bra att känna nervositet igen. Det var mycket som stod på spel idag. Jag blev emotionell på sista greenen när jag förstod hur mycket det betyder för mig och att det jobb jag lagt ner har varit rätt, sa segraren på sin presskonferens.

Efter sin seger för två år sedan var han topp-5 i världen. Innan veckans tävling hade han fallit utanför topp-50 och riskerade att missa majors och WGC-tävlingar. Han pratade även om sitt arbete med Butch Harmon som han arbetat med sedan förra årets US Open, hur mycket det betytt. Snedeker gjorde bara en bogey på 72 hål.

David Lingmerth fick en mardrömsstart på sin sista runda. Han startade på tian och gjorde dubbel på elvan och var tre över efter fyra hål. Men han kämpade sig tillbaka och kom in på 70 slag och slutade 41:a.


Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-16
FöljaNyheter
Scroll to Top