Det blev en sjätteplats i säsongsdebuten för Camilla Foto: Getty Images – Arkivbild

Följa

Lennarth sexa i Australien

Camilla Lennarth slutade sexa i Australien. Hon var till slut fem slag efter vinnaren, 18-åriga Su-Yeun Oh från hemmanationen. "Överlag är jag nöjd med säsongsöppningen"

Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-15 Uppdaterad 2015-02-15

RACV Ladies Masters

Bild 1113446

Speldatum: 12-15 februari 2015
Spelplats: Royal Pines, Gold Coast 
Prissumma: 250 000 euro

Aktuell ställning 
Solheim Cup-ranking 

Relaterat:

Rond 1: Stark start av Lennarth
Rond 2: Sverigesegrare lyfter med ny puttstil

Lennarth gick ut tre slag från ledningen. Men den sista dagens spel bjöd på fler birdies än lördagen, då det var mycket svårspelat med mycket vind. Camilla var tre under efter tolv hål men ett par bogeys förstörde chansen till en riktig hög placering. Ett under för dagen och två under totalt räckte till en sjätteplats. Men hon var nöjd med sin säsongsdebut.

– Jag kämpade för att hålla mig kvar i början när jag bara träffade två av sju greener. Sedan spelade jag bra de sista elva hålen men hade svårt att få till det på de trixiga greenerna. Men jag är överlag nöjd. Det jag gjort bra under fyra varv är det mentala men även att jag kunnat ta med mig svingförändringar från rangen till banan, berättar hon för Svensk Golf.

Nu är hon på väg till nästa veckas LPGA-tävling i Melbourne nästa vecka.

Artonåriga Oh, som bara spelar sin andra tävling som proffs, rivstartade med att gå fem under på första nio efter nio hål. Sedan blev det ett par bogeys på slutet, men en avslutande birdie säkrade segern för tonåringen. Hon var till slut tre slag före Katherine Kirk, Florentyna Parker och Charley Hull. Hull hade ledningen på första nio innan hon hamnade i en massa problem på det sjätte hålet och gjorde trippelbogey.

På femte plats slutade ytterligare en tonåring, Eun Woo “Annie” Choi.

För Sophie Gustafson blev det en tung helg och hon slutade på 66:e plats.


Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-15
FöljaNyheter
Scroll to Top