Jim Furyk siktar på att ta första segern sedan 2010. Foto: Getty Images – Harry How

Följa

Furyk inte ringrostig

Jim Furyk har inte spelat på PGA sedan i oktober. Men det hindrade honom inte från att gå runt på 63 slag och ta ledningen inför sista dagens spel. David Lingmerth är enda svensk kvar i tävlingen.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-15 Uppdaterad 2015-02-15

TV-tider

Bild 1113439

Torsdag: 21.00 – 00.00
Fredag: 21.00 – 00.00
Lördag: 19.00 – 00.00
Söndag: 19.00 – 00.30

Pebble Beach Pro-Am

Bild 1113440

Speldatum: 12 – 15 februari
Banor: Pebble Beach, Monterey Peninsula och Spyglass Hills
Prispengar: 6,8 miljoner dollar
Titelförsvarare: Jimmy Walker

Startfält
Fedex Cup
Aktuell ställning

Läs också:

Rond 1: Richard kämpar med nacken
Rond 2: Snedeker och Jones i täten

Jim Furyk har inte spelat tävling sedan Grand slam of Golf i oktober. Men han verkar inte ha legat på latsidan. På lördagen fick han det att se lätt ut när han gick runt på 63 slag på Pebble Beach och tog ledningen.

Trots att han är rankad sexa i världen, så har Furyk inte vunnit sedan han vann Tour Championship 2010. Han är där han är för att han är kanske den mest stabila spelaren på touren. Det är inte så att han aldrig vinner, han har vunnit sexton gånger på touren. Men de senaste årens statistik visar att han inte vunnit de senaste åtta gångerna han varit i ledningen inför sista rundan. Förra året var han tvåa fyra gånger.

– Det är ju det (vinna) som får mig ur sängen på morgonen. Att vinna golftävlingar är det viktigaste för mig. Förra året satte jag för mycket press på mig själv. Jag skall försöka bara gå ut och spela som vanligt. Men det är lättare sagt än gjort på en söndag, sa han till tourens hemsida.

 Ett slag bakom Furyk på sjutton under par finns Brandt Snedeker och Matt Jones. Australiern var ett tag i ledningen när han gjorde sex birdes på sju hål på första nio på Pebble Beach (hans sista nio). Men två avslutande bogeys förstörde delvis dagen.

Två slag efter ledaren finns Nick Watney. Sedan är det två slag ytterligare ner till Kevin Chappell.

David Lingmerth var den ende av svenskarna som hamnade på rätt sida om kvalgränsen som blev så låg som sju under par. David är åtta under par och delar 40:e plats. Blixt stannade på fem under par och Richard S Johnson hamnade på fyra över par med sin ömmande nacke.


Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-15
FöljaNyheter
Scroll to Top