Det blev en oväntad segrare i Andrew Dodt i Thailand Classic Foto: Getty Images

Följa

Dodt vann på Black Mountain

Det blev en spännande avslutning på svenskbanan Black Mountain. Och till slut en oväntad vinnare i Andrew Dodt från Australien. Bäste svensk blev Johan Carlsson på sjunde plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-15 Uppdaterad 2015-02-15

True Thailand Classic

Bild 1113451

Speldatum:12-15 februari 2015
Spelplats: Black Mountain G&CC, Hua Hin, Thailand

Prissumma: 2 000 000 US Dollar

Svenskar i fältet:

Johan Carlsson
Kristoffer Broberg
Alex Norén
Rikard KarlbergJoakim Lagergren
Mikael Lundberg
Magnus A Carlsson
Johan Edfors 

Leaderboard

Det blev en lite konstig sista runda i Thailand. När rundan började var det ledarbollen med Scott Hend, Jimenez och Jaidee som skulle göra upp om segern.

Men det hände inte så mycket i den trebollen. Länge var det jämnt i toppen. Jaidee var uppe i delad ledning när han gör ett slarvigt misstag och slår ner i vattnet på det trettonde hålet när han skall lägga upp sig kort.

Samtidigt går Andrew Dodt upp i ledningen. Jaidee svarar med två birdies men då treputtar han på det sextonde hålet. Hemmaspelaren får till slut en chans till att komma ikapp när han slår upp ett fantastiskt slag på det sista hålet och puttar för eagle och vinst. Men första putten slår han alldeles för kort och andraputten stannar försmädligt på hålkanten.

En märkbart lättad Dodt ser detta i scoringarean och han har tagit sin andra seger på Europatouren. Den andra kom i Indien för fem år sedan. Men de senaste åren har varit tuffa för honom. Han förlorade sitt kort till Europatouren för två säsonger sen. Han tog sig tillbaka via kvalet i höstas.

– Att förlora kortet var det bästa kunde hända mig. Jag var hemma ett helt år och hittade tillbaka till mitt spel och till mig själv igen. Att jag står här som vinnare igen känns helt overkligt, sa han till tourens tv-sändning.

Till slut var han ett slag före Jaidee och Scott Hend.

Johan Carlsson blev bäste svensk på sjunde plats, till slut bara tre slag efter.

– Det var en kul vecka med en bana i absolut toppskick. Jag är helt klart nöjd med veckan men jag var  allt annat än nöjd vid några tillfällen under helgen. Det kändes som att jag inte lyckades scora speciellt bra med spelet jag hade, trots att jag faktiskt sköt -5 över helgen. Jag känner mig mera hemma här ute nu och det är ett skönt svenskgäng som hänger ihop vilket är otroligt kul, berättar han för Svensk Golf.

Alex Norén så efter nio hål ut att kunna blanda sig i segerstriden men på det trettonde hålet slog han sitt utslag till höger och fick en oturlig studs på vägen för golfbilar ner i ett hinder. Det ledde till en bogey. Sedan blev det även en dubbel på det sextonde hålet. Han blev delad elva. Efter sitt långa skadeuppehåll har han resultaten 37-9-2-11.

Magnus A Carlsson blev 31:a, Johan Edfors, Kristoffer Broberg och Rikard Karlberg delade 38:e.

PGA: Snedeker vann igen
LET: Lennarth sexa i Australien

Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-15
FöljaNyheter
Scroll to Top