Camilla Lennarth har chansen att vinna igen på LET Foto: Getty Images

Följa

Lennarth tre slag efter

Camilla Lennarth avancerade under en svårspelad tredje runda i Australien. Hon är nu tre slag efter ledartrion inför sista rundan. Hon var en av de få som lyckades gå under par på lördagen.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-14 Uppdaterad 2015-02-14

RACV Ladies Masters

Bild 1113428

Speldatum: 12-15 februari 2015
Spelplats: Royal Pines, Gold Coast 
Prissumma: 250 000 euro

Aktuell ställning 
Solheim Cup-ranking 

Relaterat:

Rond 1: Stark start av Lennarth
Rond 2: Sverigesegrare lyfter med ny puttstil

Det var tuffa förhållanden och endast en handfull spelare lyckades gå under par. Bästa scoren för dagen var 72, ett under par. En av dem som lyckades med den bedriften var Camilla Lennarth.

– När jag gick ut i morse trodde jag inte att en score på ett under skulle ta mig till topp-10. Men det blåste mycket idag ihop med kluriga pinnar. Jag kom aldrig riktigt nära pinnarna för birdie men tillräckligt nära för att göra par. Och så avlutade jag med birdie när eagleputten var en vindpust från att gå i, berättar hon för Svensk Golf.

Hon såg ut att vara uträknad från segerchans när hon var nio efter inför rundan. Men fältet trycktes ihop och hon är nu på delad tionde plats, bara tre slag ifrån ledningen. Inför den sista rundan finns det sjutton spelare inom fyra slag. Och segerchansen finns där.

– Jag utgår från att det kommer att blåsa lika mycket imorgon så det gäller att ha tålamod och inte stressa upp sig över en miss, för det kommer att hända alla. Och att ta vara på de chanser man får. Jag ser fram emot morgondagen.

I täten finns en trio spelare på fyra under par. Det är de unga engelska stjärnorna Holly Clyburn och Charley Hull tillsammans med koreanskan Eun Woo Choi.

Ett slag efter finns norska nykomlingen Tonje Daffinrud. Hon blev proffs förra året efter att ha spelat collegegolf och vann två gånger på LET Access Series. Nu kan hon få bästa möjliga start på sin LET-karriär.


Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-14
FöljaNyheter
Scroll to Top