Hend hade drivern som främsta vapen för sin fina scoren Foto: Getty Images

Följa

Hend tog ledningen

Det blev australiern Scott Hend som får sova i ledningen inför avslutningen på Black Mountain. Han är ett slag för Jimenez och Jaidee. Alex Norén har återigen tätkänning. "Kommer att behöva spela mitt livs golf för att vinna"

Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-14 Uppdaterad 2015-02-14

True Thailand Classic

Bild 1113433

Speldatum:12-15 februari 2015
Spelplats: Black Mountain G&CC, Hua Hin, Thailand

Prissumma: 2 000 000 US Dollar

Svenskar i fältet:

Johan Carlsson
Kristoffer Broberg
Alex Norén
Rikard KarlbergJoakim Lagergren
Mikael Lundberg
Magnus A Carlsson
Johan Edfors 

Leaderboard

Det bjöds på fin golf även på lördagen på svenskbanan Black Mountain. Den här dagen var det tre spelare som utmärkte sig lite extra. Ledande australiern Scott Hend, Miguel Angel Jimenez och Thongchai Jaidee.

Jimenez gick ut i ledningen men blev passerad av den färgstarke Hend när denne slog dagens slag på det trettonde hålet. Hans andraslag var en hårsmån från att gå i för albatross och det slutade med eagle. Men Hend avslutade med en bogey efter en treputt på artonde hålet och stannade på femton under par.

– Det var en bra runda och bra spel som gör att jag är i en fin position. Jag gjorde egentligen bara ett misstag. Nu får jag spela med Miguel och Thongchai imorgon, det kommer att bli ett bra test, sa ledaren till tourens hemsida.

Jimenez spelade också bra och hade en kort putt på arton för att komma ikapp som han, mycket okaraktäristiskt missade för att stanna ett slag efter. Den platsen delar han med hemmaspelaren Jaidee som stora delar av dagen slog bollen rakt mot flaggorna men fick inte i alla de birdiechanser han skaffade sig. Både Jimenez och Jaidee var bogeyfria på lördagen.

Alex Norén är bäste svensk på delad femte plats. Han är fyra slag efter Hend efter 68 slag på rundan. Hans fina form i comebacken håller i sig och han är med i täten igen.

– Jag tror det kommer behövas något riktigt bra imorgon, 64 kanske. Jag måste nog spela mitt livs golf för att vinna, berättar han för Svensk Golf

Han vet vad som behövs och nycklarna för en låg score på Black Mountain.

– Banan ger många chanser men det gäller att slå bra slag. Pitcharna och wedgarna måste vara ännu mer precisa än på andra banor. Bra drivar sätter upp många lägen. För min egen del gäller det att undvika bogeys för att hålla huvudet uppe. Men jag gillar att spela här.

Tidigt på rundan var både Rikard Karlberg och Johan Carlsson med långt uppe i täten men lyckades inte göra tillräckligt med birdies på sista nio. Carlsson var märkbart frustrerad av att inte få utdelning på greenerna men avslutade med birdie och är på delad tionde plats, fem slag efter. Karlberg är ett slag sämre.

Magnus A Carlsson spelade upp sig till 27:e plats och Kristoffer Broberg och Johan Edfors delar 57:e plats.

PGA: Furyk inte ringrostig
LET: Lennarth sexa i Australien

Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-14
FöljaNyheter
Scroll to Top