Det kanske inte blir något mer spel i år för Johnson Foto: Getty Images – Arkivbild

Följa

Richard kämpar med nacken

Richard S Johnson fick chansen att vara med i Pebble Beach Pro-am. Han kämpade sig runt med en ond nacke på 74 slag och är långt efter ledande JB Holmes och Justin Hicks. "Det blir nog inget mer spel i år", sager han till Svensk Golf

Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-13 Uppdaterad 2015-02-13

TV-tider

Bild 1113396

Torsdag: 21.00 – 00.00
Fredag: 21.00 – 00.00
Lördag: 19.00 – 00.00
Söndag: 19.00 – 00.30

Pebble Beach Pro-Am

Bild 1113398

Speldatum: 12 – 15 februari
Banor: Pebble Beach, Monterey Peninsula och Spyglass Hills
Prispengar: 6,8 miljoner dollar
Titelförsvarare: Jimmy Walker

Startfält
Fedex Cup
Aktuell ställning

Richard har inte spelat någon tävlingsgolf sedan finalen på Web.com-touren i september förra året. Han har under en tid haft problem med nacken och inte kunnat göra sig själv rättvisa.

– Det var för fint väder för att tacka nej till Pebble Beach. Jag tejpade och tog tabletter idag, men min nacke är fortfarande helt körd, berättar han för Svensk Golf.

Han lyckades ta sig runt på 74 slag på Spyglass Hills. Nu skall han försöka spela klart tävlingen men sedan kan det bli ett längre uppehåll igen. Problemen startade förra sommaren.

– Jag har en “bulging disk”, två diskbråck. Jag försökte avsluta förra säsongen men det höll inte hela vägen.

Efter veckans tävling får han utvärdera vad som behöver göras med skadan.

– Det blir inget mer spel i år, tror jag. Efter det här skall jag åka hem och se över mina alternativ till operation.

 

Richard tillhör den exklusiva skara svenska golfare som vunnit på PGA-touren och har spelat 243 tävlingar på touren sedan 2003.

I toppen på tävlingen finns JB Holmes, som förlorade i särspel förra veckan, och Justin Hicks. De gick båda runt på 64 slag. De spelade båda på Pebble Beach.

Det skiljde nästan två hela slag i snitt score mellan den av banorna som spelade lättast, Monterey Peninsula, och den svåraste, Spyglass Hills. Det gör att det kan bli stora omkastningar i resultatlistan.

Bakom de två i täten finns ett par bekanta namn. Mannen med de färgstarka byxorna, publikfavoriten John Daly, lyckades ta sig runt på 65 slag och delar tredjeplatsen med bland andra Jim Furyk och Brandt Snedeker.

Torsdagen bjöd på ett fantastiskt väder och de normalt bildsköna banorna bjöd på bättre scorer än vanligt. Tyvärr lyckades inte heller de andra två svenskarna i tävlingen ta vara på de yttre förutsättningarna. David Lingmerth är bäst på ett under par och Jonas Blixt är ett slag sämre. Båda spelade Pebble Beach.

ET: Norén på gång i Hua Hin
LET: 66-rond imponerade

Text: Daniel Rosenlund • 2015-02-13
FöljaNyheter
Scroll to Top