”Torrey Pines är big hitters paradise”
Freddie Jacobson blev bäste svensk i Farmers Insurance Open. Foto: Getty Images

”Torrey Pines är big hitters paradise”

Jason Day vann på Torrey Pines efter särspel mot JB Holmes, Harris English och Scott Stallings. I och med segern blev Day den bäst rankade australiensaren. Freddie Jacobson blev bäste svensk på delad 32:a plats.

Publiken bjöds inte på något skönspel i början av sista dagen i Farmers Insurance Open på tuffa Torrey Pines. I dimman som täckte banan på förmiddagen hade spelarna svårt att göra birdies och den tjocka ruffen gjorde att många tappade slag. Bland andra svenskarna i fältet.

Carl Pettersson gick fem över par och slutade delad 49:a. Jonas Blixt knep ett par placeringar trots sina 75 slag och blev delad 53:a.

Freddie Jacobson hade även han 75 slag sista dagen. Med en delad 32:a plats, totalt ett under par, var Jacobson nöjd med veckan som helhet.

– Torrey Pines är big hitters paradise och banan har US Open set up så jag är väldigt nöjd med veckan speciellt eftersom jag inte haft något vidare tryck i bössan de första veckorna i år, säger Freddie Jacobson till Svensk Golf.

Torrey Pines var som nämnt svårspelad. Men när dimman försvann på eftermiddagen så kom ett par fåglar fram. Spelet blev lite bättre och några fler birdies och eagles noterades i scorekorten. Vilket gjorde att det blev många spelare i täten och ovisst vem som skulle ta hem titeln i slutändan.

När alla spelat färdigt fick fyra man på nio under par göra upp i särspel – Jason Day, JB Holmes, Harris English och Scott Stallings. Efter första särspelshålet försvann English och Stallings. Och efter ett par på andra särspelshålet stod Jason Day som segrare i tävlingen.

– Jag behövde den här vinsten. Jag ville verkligen vinna och jag föreställde mig själv vinna och hålla i vinnartrofén, sa Jason Day på presskonferensen efteråt.

Segern var Days tredje på PGA-touren och kommer förmodligen föra upp honom till en fjärdeplats på världsrankingen och därmed peta ner landsmannen Adam Scott en placering, rapporterar Fox Sports Australien.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!