Johan Carlsson ligger delad 29:a i Maybank Malaysian Open. Foto: Getty Images

Följa

”Tålamod och inte gå för onödiga flaggor”

Johan Carlsson är bäste svensk i Maybank Malaysian Open efter 69 slag på fredagen. Han ligger delad 29:a och känner att formen är på gång.

Text: Olof Åsgård • 2015-02-06 Uppdaterad 2015-02-06

Maybank Malaysian Open

Bild 1113321

Speldatum: 5-8 februari 2015
Spelplats: Kuala Lumpur G&CC, Kuala Lumpur, Malaysia

Par: 72

Längd: 6 372 meter

Titelförsvarare: Lee Westwood

Prissumma: 3 000 000 US Dollar

Svenskar i fältet:

D29. Johan Carlsson, –1, 74, 69

D53. Mikael Lundberg, +1, 71, 74

D64. Robert Karlsson +2, 70, 76

MC:

D89. Rikard Karlberg, +4, 73, 75

D89. Kristoffer Broberg, +4, 72, 76

D103. Peter Hedblom, +5, 73, 76

Leaderboard

Läs också:

Rond 1: Från sjuksängen ut i hetluften

Efter två dagars spel på Kuala Lumpur Golf Club i Malaysia är Lee Westwood i fortsatt ledning tillsammans med Alejandro Canizares. De ligger elva under par och leder med tre slag.

Tre svenskar klarade cutten. Robert Karlsson, Mikael Lundberg och Johan Carlsson som klättrade 50 placeringar efter en fin rond på 69 slag.

– I dag spelade jag lite mer disciplinerat och smartare. Nycklarna var att hålla tålamodet uppe, inte gå för onödiga flaggor samt att jag sänkte ett antal viktiga puttar, säger Johan Carlsson till Svensk Golf.

Carlssons disciplin och tålamod gjorde att han träffade fler fairways och greener än första dagen men han gjorde lika många birdies, fyra stycken.

– I går spelade jag egentligen ganska okej men tog lite för många felaktiga klubbval som kostade ett antal bogeys eftersom bollarna precis rann av green och ut i den knepiga Bermuda-ruffen som är relativt hög den här veckan.

Under veckan har Carlsson arbetat mycket med svingen på rangen och han känner att formen är på gång.

– På rangen börjar det verkligen se bättre ut rent tekniskt och även slagmässigt. Men som de flesta som spelar golf vet, så tar det tid innan man kan ta med sig nya saker ut på banan. Speciellt under press på tävling. Men det går helt åt rätt håll tycker jag, säger Johan Carlsson och fortsätter:

– Det jag jobbar med gör att mina slag sakta men säkert blir bättre även på banan. Men tills det känns helt naturligt gäller långsiktigt tänk och tålamod och att spela med det som finns för dagen.

För övriga svenskar gick det sämre andra dagen. Mikael Lundberg tappade två slag till ett över och Robert Karlsson klarade precis kvalgränsen på två över par efter 76 slag i dag.

Dessvärre blev det respass för Rikard Karlberg, Kristoffer Broberg och Peter Hedblom som inte kvalificerade sig för vidare spel i helgen. 

PGA: Tiger bröt efter skada
EST: Tre svenskar klara för Seniortouren
LPGA: Kraftigt oväder blåste av spelet på Bahamas

Text: Olof Åsgård • 2015-02-06
FöljaNyheter
Scroll to Top