David Lingmerth stod för en fin 65:a och är ensam svensk kvar i tävlingen Foto: Getty Images

Följa

Åtta spelare inom ett slag

Det är oerhört jämnt i täten i Humana Clallenge. En kvartett delar ledningen på sjutton under par. Ett slag efter finns ytterligare fyra spelare. David Lingmerth avancerade till 34:e plats efter 65 slag.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-25 Uppdaterad 2015-01-25

TV tider

Bild 1113157

Fredag: 21.00 – 01.00
Lördag: 21.00 – 01.00
Söndag: 21.00 – 01.00

Humana Challenge

Bild 1113159

Speldatum: 22 – 25 januari
Banor: La Quinta, Nicklaus Private och Palmer Private
Prispengar: 5,7 miljoner dollar

Fedex Cup
Aktuell ställning

Läs också:

Inför: Franzén: “Är Phil glad så är jag glad”
Rond 1: Birdiefesten har börjat
Rond 2: Kuchar upp i ledningen

Det fortsätter att produceras birdies i Humana Challenge. Efter tre rundor på tre olika banor drogs kvalgränsen vid åtta under par. Den ende svensken som hamnade på rätt sida var David Lingmerth som via 65 slag tog sig till elva under par och 34:e plats.

Jonas Blixt och Freddie Jacobson var för långt efter och lyckades inte avancera. Carl Pettersson var den som låg bäst till inför dagen och så ut att vara på säker mark innan han avslutade med att gå fyra över på sina sista tre hål och missade kvalet med ett ynka slag.

I täten är det oerhört jämnt. På sjutton under par finns rookien Justin Thomas, Michael Putnam, Bill Haas och Eric Compton. Compton är mest känd för att han har gått igenom två hjärttransplantationer men han är nu en riktigt bra runda ifrån att även kunna kalla sig vinnare på PGA-touren.

– För mig är varje dag en välsignelse. Jag påminns varje dag vad jag har gått igenom. Jag är nog mer tillfreds med mig själv och känner inte att jag behöver bevisa någonting, sa han till tourens hemsida.

Rookien Thomas har börjat 2015 med att vara i delad ledning  efter två rundor förra veckan på Hawaii och sluta sexa och nu delar han ledningen efter tre rundor

Bara ett slag bakom de i täten finns Matt Kuchar, Ryan Palmer, Steve Wheatcroft och Scott Pinckney. Kuchar ledde med två slag ett tag innan han tappade slag på tre av de sista fyra hålen.

Inom fem slag finns det 33 spelare. Och med tanke att det går att gå väldigt lågt här ute i öknen så kommer det att krävas en riktigt låg runda av den som tänkt ta hem segern på söndag.


Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-25
FöljaNyheter
Scroll to Top