Sydafrikanen Grace sänkte en avgörande putt på det sista hålet Foto: Getty Images – Ross Kinnaird

Följa

Grace vann i Doha

Det blev Branden Grace som vann efter en avgörande birdie på sista hålet i Doha. Det blev en bra svensk tävling med fyra spelare bland de tretton. Och Alex Norén är tillbaka på allvar.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-24 Uppdaterad 2015-01-24

TV-tider

Bild 1113150

Torsdag: 7:30 – 10:30 12:00 – 15:00
Fredag: 10:30 – 14:30
Lördag: 10:00 – 14:30

Commercial Bank Qatar Masters

Bild 1113152

Bana: Doha Golf Club
Speldatum: 21 – 24 januari
Prispengar: 2,5 miljoner dollar

Startfält / Starttider
Race to Dubai
Aktuell ställning

Läs också:

Rond 1: Bra start av svenskarna
Rond 2: Jämnt i toppen i Doha
Rond 3: Kvartett delar ledningen

Det har varit oerhört jämnt i toppen under hela tävlingen. Den sista rundan var inget undantag. In på sista nio hålen så var det ett tag sex spelare som delade ledningen.

Men på sluthålen så var det ett par spelare som drog ifrån. Skotten Marc Warren och sydafrikanen Branden Grace. När sedan Grace slog en fantastisk drive och gjorde eagle på det sextonde hålet skaffade han sig två slags ledning.

Men Warren svarade med birdies på både sexton och sjutton. Men Grace hade ytterligare ett äss i rockärmen. På det avslutande hålet var han ytterst nära att sänka sin wedge för eagle och avslutade med birdie. Den kunde inte skotten matcha och Grace fick lyfta pokalen för andra gången den här säsongen. Han vann även på hemmaplan strax innan jul.

Bakom de i täten avslutade Alex Norén med 65 slag och tog sig upp till nionde plats. Han visar att han är tillbaka från de långvariga skadeproblemen.

– Det var skönt att känna pulsen igen. Känns underbart bra nu. Jag spelade riktigt bra idag och hade många chanser och på slutet fick jag utdelning, säger han till Svensk Golf.

Det här beskedet ändrar inget i planeringen inför säsongen.

– Nej, jag spelar Dubai och Thailand och sedan får vi se vad som händer.

På trettonde plats fanns ytterligare tre svenskar. Henrik Stenson, som fick till sin bästa runda med 66 slag, Magnus A Carlsson (68) och Johan Carlsson. Johan hade det bästa utgångsläget och fick en bra start med att håla ut för eagle på det sjunde hålet. Men det räckte inte riktigt till för att hänga med i täten. Det blev till slut 70 på varvet.

Kristoffer Broberg blev 33:a och Robert Karlsson slutade 62:a.

ASIAN: Chopra vann kvalet
PGA: Åtta spelare inom ett slag

Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-24
FöljaNyheter
Scroll to Top