Daniel Chopra är klar för Asientouren efter att ha vunnit kvalet Foto: Getty Images

Följa

Chopra vann kvalet

Daniel Chopra höll undan för fältet och vann kvalet till Asientouren. "Jag känner mig lättad att ha någonstans att spela igen".Även Niclas Johansson blev klar för spel nästa säsong på tolfte plats.

Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-24 Uppdaterad 2015-01-24

Asian Tour: Finalkval

Aktuell ställning

Daniel Chopra gick ut i ledning på den sista rundan i kvalet. Och den släppte han aldrig ifrån sig. Till slut vann han med fyra slag före finländaren Samooja.

Den tvåfaldige vinnaren på PGA-touren och tidigare vinnaren på Asientouren hade inga problem med att ta sig till Touren nästa år. Som tidigare vinnare och med sitt indiska påbrå en favorit på touren skulle han kunna få en hel del inbjudningar till spel på touren. Men Chopra sa tidigare i veckan till tourens hemsida att han ville förtjäna sin plats och gå den långa vägen genom kvalet.

Efter att de senaste åren gått fram och tillbaka mellan PGA-touren och Web.com kan det här bli något av en nytändning för 41-åringen.

– Jag känner mig mest lättad nu. Det har varit tufft för mig de senaste åren och det det är skönt att höra hemma någonstans igen. Jag lärde mig och utvecklade mitt spel i Asien och det är en plats jag alltid kommer att kalla hem. Jag ser fram emot att spela här och känner att jag kan vinna igen efter den här veckan, sa Chopra till tourens hemsida.

Även Niclas Johansson från Flommen är klar för nästa års tour. Han slutade på tolfte plats efter ha legat med bland de fyrtio under det mesta av kvalet.

 

ET: Kvartett delar ledningen
PGA: Kuchar upp i ledningen

Text: Daniel Rosenlund • 2015-01-24
FöljaNyheter
Scroll to Top