5de48c94a1b33

Följa

En titt på FootJoys 2015-kollektion

D.N.A kommer nu också i en modell för damer.

Text: Svensk Golf • 2014-10-07 Uppdaterad 2014-10-07

Jamen vad säger ni? Ska vi inte ta och kika lite på vad FootJoy har för spännande modeller i sin kollektion inför nästa säsong.

Om vi börjar från toppen så kan vi konstatera att FJ slutar tillverka sin nuvarande toppsko Icon (som tog över när Classics-serien gick i graven för ett par år sedan). Skon kommer att finnas kvar som ett val i MyJoys, för den som vill göra sin egna sko, men ersätts i utbudet som når butikerna av nya skon Icon Black.

Denna säljer FJ in som en vassare variant av Icon-skon med fokus på målgruppen som vill ha en klassisk golfsko med allt vad det innebär. Icon Black är tillverkad i vattentätt kalvskinnsläder och har en dämpande korksula. Prislappen kommer att åka upp till cirka 3 500 kronor.

För Sveriges del är det färgerna nedan som finns tillgängliga.

Bild 1132474
Icon Black heter FootJoys nya toppsko, som kommer i två färger.

Går vi vidare och tittar på damutbudet så har det också fått tillökning i toppändan. FJ släpper till 2015 nämligen D.N.A.-skon även för damer.

– Det känns oerhört spännande. Vi känner att det finns ett stort behov av en riktigt bra damsko. De senaste åren har mycket fokus legat på komfort snarare än prestanda, men vi vet om att det finns mycket duktiga tjejer som tränar och spelar mycket. Så vi ser efterfrågan av den här typen av sko, som har ett dyrare prisläge också, säger Mikael Palmqvist, Sverigechef på FootJoy.

D.N.A. kommer att kosta 1 695 kronor med vanlig snörning och 1 895 kronor med BOA-snörning (där du vrider på ett reglage längst bak på skon).

Bild 1132475
Ett år efter lanseringen av D.N.A. kommer skon även för damer.

Ytterligare en nyhet på herrsidan är den spiklösa skon FJ Professional som kommer i en svart, brun och grå modell och med ett rekommenderat pris på 1 695 kronor.

– Den här är lite ball och kan verkligen användas både på och av banan. Framförallt har du mycket bättre komfort än en vanlig sko och dessutom är den vattentät, säger Palmqvist.

Bild 1132476
Nya FJ Professional är tänkt att användas både på och utanför golfbanan.

Damerna kan se fram emot en till nyhet från FJ i form av en omdesignad LoPro Casual-sko, som kommer att finnas i sex färger (tre vita med accentfärger, samt en brun, blå och svart sko).

– Damsegmentet har förändrats mycket och vi säljer väldigt mycket spiklösa skor till damer. Mycket har med vikt att göra, eftersom damer inte väger lika mycket är de inte i samma behov av stabilitet. Bland de som inte vill ha en sko av typ D.N.A.-modell ser vi stor efterfrågan av den sådan här sko, mjukt skinn, en design som gör att man kommer nära marken, säger Palmqvist.

Priset är 1 095 kronor och då ingår dubbla skosnören (i två olika färger).

Bild 1132477
Blir nya LoPro Casual en succé 2015?

Slutligen så har FJ också en nyhet – precis som i fjol, med D.N.A. – som de vill hålla hemlig ett tag till. Men skon har faktiskt redan sett dagens ljus i en ganska publik golfmiljö. Nämligen på Hunter Mahans fötter i Ryder Cup för två veckor sedan.

Så vi bjuder väl på en liten smygkik på den skon också.

Bild 1132478
Foto: Getty Images


Text: Svensk Golf • 2014-10-07
FöljaFootJoySkorUtrustning
Scroll to Top