Caroline Hedwall tog ensam ledning i Australien på fredagen. Foto: Getty Images

Följa

“Carro” slog till med hio

Caroline Hedwall slog till med hole-in-one under andra ronden av Australian Open och klev upp i ensam ledning på fredagen efter sin 65:a.

Text: Redaktionen • 2014-02-14 Uppdaterad 2019-12-11

TV-tider

Fredag: 05:00 – 08:00, 20:00 – 23:00

Lördag: 04:00 – 08:00, 16:00 – 19:00

Söndag: 03:00 – 08:00, 16:00 – 19:00

Alla tider avser Viasat Golf

ISPS Handa Women's Australian Open

Speldatum: 13 – 16 Februari
Bana: The Victoria Club
Prispengar: 1,2 miljoner dollar
Titelförsvarare: Jiyai Shin

Startfält
Starttider
Penninglista
Aktuell ställning

Det var svenskornas dag på den andra rundan av damernas Australian Open. Caroline Hedwall startade på tian och gjorde bara par innan hon kom till det sextonde hålet då hon slog till med ett hole-in-one. Men hon såg inte bollen gå i eftersom greenen är upphöjd.

– Jag slog en mjuk järnsjua som jag såg studsa en gång och sedan träffa pinnen. Publiken reagerade inte men jag tänkte att de inte ville störa någon som slog ut på sjutton. Men på vägen fram sa de att den gått i. Härligt, men inte samma känsla som att se den gå i, sa Carro till tävlingens hemsida.

Leder före Suzann Pettersen
Sedan avslutade hon med birdie-eagle-birdie för 65 slag på rundan och elva under par totalt. Med det leder hon nu med ett slag före Suzann Pettersen så det kommer att bli en helnordisk ledarboll på lördagen. Båda spelarna har mycket att spela för. Svenskan jagar sin första seger på LPGA och norskan kan bli ny världsetta.

Två slag efter finns nya stjärnskottet, tonåringen Minjee Lee från Australien. Hon var tvåa efter Cheyenne Woods redan förra veckan.

Nordqvist krasslig – men storspelade ändå
Anna Nordqvist stod för dagens runda när hon gjorde åtta birdies och gick runt på 64 slag. Med det tog hon sig hela vägen upp på fjärde plats. Hon delar den med engelskan Holly Clyborn och Lydia Ko från Nya Zeeland. De är alla tre slag efter ledarinnan.

Nordqvist hade dock inte de bästa förutsättningarna för dagen. Hon vaknade nästan helt utan röst och mådde inte speciellt bra när det var dags att gå ut på andra ronden.

– Jag visste inte vad jag skulle vänta mig när jag vaknade i morse. Men jag har inte varit sjuk sedan Solheim Cup, så det kanske är ett bra omen, sa Nordqvist till LPGA-tourens hemsida efter sin strålande rond.  

Nordqvist är som bekant tillbaka på touren med många nyheter, dels har hon en ny tränare, dels har hon 14 nya klubbor i bagen sedan hon bytt från Cobra Puma till TaylorMade.

– Det kommer att ta ett tag att vänja sig, men klubborna är ju skräddarsydda nu (taylor made på engelska, reds anm) och det verkar funka ganska bra, sa Nordqvist med ett skratt.

Två missade kvalgränsen
Sedan finns fem spelare fyra slag efter, bland andra de amerikanska stjärnorna Paula Creamer, Morgan Pressel och Jessica Korda. Dessutom ytterligare en tonåring, Jing Yan från Kina.

Pernilla Lindberg har haft två raka 71:or och finns nu på 49:e plats. Maria Hjorth och Sophie Gustafson hamnade på fel sida om kvalgränsen.

PGA: Lingmerth ser fram emot helgen
ET: 63 av Dantorp

Text: Redaktionen • 2014-02-14
FöljaNyheter
Scroll to Top