Följa

Söderberg vann i Danmark

Det blev förstaårsproffset Sebastian Söderberg som vann Willis Masters på Nordeatouren. Han slog före detta europatourproffset Oskar Henningsson i omspel.

Text: Daniel Rosenlund • 2013-09-06 Uppdaterad 2013-09-06

Det blev som väntat en rafflande avslutning på Willis Masters som ingår i Nordea Tour och Ecco Tour. Till slut var det två svenskar som gjorde upp om segern.

Gårdagens delade ledare, Oskar Henningsson, startade med nio raka par. Men när han sedan gjorde fyra birdies på hålen elva till femton tog han sig till elva under par och såg ut att gå mot segern. Men Sebastian Söderberg hade ett svar på det också. Han gjorde birdies både på det sextonde och sjuttonde hålet och tog sig ikapp.

– Jag började med en treputt på ettan. Men alla bra rundor börjar med en bogey. Sedan spelade jag bra med några birdies men vändningen kom på tian när jag slog i en wedge från fyrtio meter för birdie. Jag visste inte riktigt hur jag låg till på slutet men det räckte till omspel, berättar vinnare för Svensk Golf.

Det blev omspel mellan de två svenskarna där nyblivna proffset som spelar för Delsjön tog hem segern på det första omspelshålet efter att Oskar hamnat i ett knepigt läge efter sin drive.

– Det är klart att det är skönt att slå Oskar som vunnit på Europatouren för några år sedan. Eftersom jag skall leva på det här nu är det skönt att inte behöva tänka på pengar de närmaste tävlingarna.

Sebastian blev proffs i somras efter att ha spelat EM för amatörer och att ha gått fyra år på college i USA. Som proffs var det hans andra start på Nordea Tour och han tog hem segern. Nu väntar närmast europatourkval för 23-åringen.

Trea blev dansken Simon Gundorph och fyra blev Jesper Lerchedahl. Båda spelar för arrangörsklubben Kokkedal.

På delad femte plats hamnade bland andra Richard Pettersson och delade sjuor blev bland andra Christopher Lang, Nils Björling och Christian Larsson.


Text: Daniel Rosenlund • 2013-09-06
FöljaNyheter
Scroll to Top