Besviken David tvåa
David Lingmerth blev tvåa i The Players Championship Foto: Getty Images

Besviken David tvåa

Tiger Woods vann The Players Championship.Men det var en svensk som vann publikens hjärta och tävlingens tapperhetsmedalj för modigt spel.David Lingmerth slutade delad tvåa och nu kan vi sluta kalla honom rookie, kortet för nästa år är redan klart.

Slutronden av årets Players hade det mesta. Där fanns Tiger Woods och en av hans ärkerivaler, Sergio Garcia. Där fanns några spelare som attackerade nerifrån fältet och andra som föll ifrån.

Det fanns glädje och sorg och där fanns – inte minst – två svenskar som höll hela vägen även om ingen av dem vann.

– Det känns lite surt ändå. Det känns som att jag lämnade några slag därute, sa David Lingmerth, som slutade två slag bakom Woods.

Sista varvet slutade på par och det är klart att det fanns slag att hämta. När det drog ihop sig visade David inga nerver i det långa spelet.

Han satte upp en extremt kaxig järnnia två och en halv meter höger om pinnen på 17:e. Tyvärr pushade han putten smula.

– Den kändes höger hålkant men jag pushade den lite och den hängde kvar där.

På sista hålet behövdes en birdie för att dela med Tiger på 13 under par. Driven var lite för mycket höger men lämnade ändå David med ett fritt inspel från knappt 150 meter. Från ruffen fick han lite flyer och slaget var dessutom ett par meter för mycket åt höger för att ta breaket från sluttningen ner mot hål.

Resultatet blev en nerförsputt från 20 meter med vänster-höger-break. Det slutade med en treputt.

– Jag försökte egentligen aldrig jaga Tiger utan bara spela mitt spel och göra mitt bästa, förklarade Lingmerth för pga.com.

Som verkligen gick för segern och som inte sviktade när det hettade till. Detta är hans andra andraplats under rookiesäsongen och han avancerade preliminärt till 31:a plats på Fedex-listan. Hans kort för nästa år är dessutom klart med över 1.2 miljoner inspelade dollars.

– Allt det är såklart positivt. Det har varit en kul vecka och jag har känt mig bekväm hela vägen. Om jag får en ny chans hoppas jag kunna ta spelet en nivå till.

Och lite om Tiger Woods såklart. Hans enda riktiga plump kom på tuffa 14:e där han kom under en spoon som hookade ut i sjön till vänster. Det riktades frågetecken mot om hans boll verkligen varit över land och om han droppade på rätt plats. Men spelpartnern Casey Wittenberg godkände droppen och han fick till slut ändå signera en dubbelbogey på hålet.

– Det var det sämsta slaget jag kunnat slå, sa Woods själv.

Världsettan knöt sedan ihop säcken med birdie på 16:e och två mycket stabila par på 17:e och 18:e. Han hyllade caddie Joey LaCava och log med hela ansiktet.

– jag hade stora problem med att läsa greenerna och tog hjälp av Joey flera gånger. Det var dubbelbreak och svårt med konturerna och hans erfarenhet var verkligen viktig idag, sa Woods.

Segermarginalen blev två slag ner till Lingmerth, Streelman och Maggert och detta var Woods andra seger på Sawgrass. Den första kom redan 2001.

– Det är en trixig bana och man måste ha tålamod och placera bollen från tee.

För Sergio Garcia slutade tävlingen mindre roligt. Efter två bollar i vattnet på 17:e och en på 18:e gick han sluthålen sex över par och dalade till en delad åttondeplats.

Henrik Stenson var länge med och högg om segern men en bogey på sista gav till slut tio under par och en delad femteplats.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!