Phil Mickelsons putter gav amerikanen många anledningar att knyta näven under det andra varvet av Wells Fargo Championship. Foto: Getty Images

Följa

“Lefty” gjorde sitt ryck

Med hjälp av dagens hetaste putter tog Phil Mickelson över förstaplatsen i Wells Fargo Championship. "Lefty" leder nu tävlingen med två slag. Bäste svensk, Robert Karlsson, är fem slag bakom den ledande amerikanen.

Text: Marcus Lindgren • 2013-05-04 Uppdaterad 2013-05-04

Fakta

Bild 1120744

Datum: 2-5 maj

Bana: Quali Hollow Club, North Carolina

Prissumma: $6,700,000

Regerande mästare: Rickie Fowler

Leaderboard

Preview:Ingen fara med Parnevik

TV-tider

Bild 1120745

Fredag: 21:00-00:00

Lördag: 19:00-20:30 – 21:00-00:00

Söndag: 19:00-20:30 – 21:00-00:00

Temperaturen på Phil Mickelsons putter var redan på det första hålet långt över konkurrenternas. Med en lång birdieputt på hål 1 och ännu en på hål 2 slog gjorde “Lefty” tidigt anspråk på ledningen.

– Jag tycker att greenerna är väldigt bra, sade Mickelson på presskonferensen. Nu när de är något långsammare kan vi putta mer aggressivt. Jag har dessutom försökt lämna mig uppförsputtar vilket har gjort att jag kunnat putta ännu mer aggressivt, det har gjort stor skillnad i min puttning.

Amerikanen har nu ett fast grepp om ledningen; Mickelson är totalt -9 och har två slags försprång till en trio av jagande spelare när tävlingen går in i helgen.

– Det är kul att vara med i toppen, berättar ledaren. Det är fantastiskt att leda, men vi har bara kommit halvvägs i tävlingen och det är mycket golf kvar att spela. Men jag har puttat bra och jag slog bra drivar innan jag kom hit. Kan jag slå lika bra drivar som jag gjort tidigare så kan det bli en riktigt kul helg.

Någon som inte trivdes lika bra på Quail Hollow Clubs ojämna greener var världstvåan Rory McIlroy. Nordirländaren hade stora problem under de sista nio men lyckades trots det ta sig i mål på 71 slag. McIlroy är tre slag bakom ledande Mickelson inför helgen.

North Carolinas regniga vår har varit hård mot greenerna på Quail Hollow Club. Det märktes inte minst då Sergio Garcia valde att chippa i en 1,5-meters parputt på det tredje hålet. Spanjoren klarade av konstslaget och fortsatte den runda som tog honom till en delad 13:e plats.

– Jag kände att det enda sättet att få bollen i hål var att ha tur, förklarade Garcia som valde att slå en 52-gradig wedge över skadan på greenen.

Två svenskar spelare vidare
För en stor del av svenskarna blev Wells Fargo Championship ingen lyckat tillställning. Stenson, Blixt, Lingmerth och Parnevik missade alla kvalgränsen, närmast var Jesper Parnevik som endast var ett slag ifrån att ta sig vidare till helgens spel. Istället riktas fokus mot Henrik Norlander och inte minst Robert Karlsson som med sin totala score på -3 inte är långt ifrån toppen av ledartavlan.

 

ET: Fin finsk fredag
LPGA: Jutanugarn håller undan

Text: Marcus Lindgren • 2013-05-04
FöljaNyheter
Scroll to Top