Det blir inte bara svenska spelare på Augusta National i april utan även en blågul domare.

Följa

Svensk dömer Masters

Thomas Waldenstedt har varit heltidsanställd som domare på European Tour i tio år. Nu är det klart att han får debutera i US Masters 11-14 april.- En trevlig julklapp, säger smålänningen.

Text: CM Hellsten • 2012-12-21 Uppdaterad 2012-12-21

Peter Hanson och Carl Pettersson har redan fått en inbjudan till Georgia och kommer att vara med i Masters Tournament till våren.
Duon får nu sällskap av ytterligare en svensk.
Domaren Thomas Waldenstedt.

63-åringen som blev förbundsdomare 1988 är sedan tio år heltidsanställd av European Tour och det var i samband med att kvalskolan arrangerades norr om Barcelona som smålänningen fick reda på att han ska få delta i den mytomspunna majorn.
– På domarsidan har European Tour varje år tre platser till Masters. Två av dem är vikta för de som är chief referee på touren – John Paramour och Andy McFee. Vi andra får stå i kö och 2013 är det min tur, säger Thomas Waldenstedt.

Vilken julklapp…
– Ja, den var trevlig. Jag har tidigare gjort Ryder Cup, Solheim Cup och fem British Open. Det ska bli kul att få göra Masters – det blir lite annorlunda än att åka ut och vara TD på någon Challenge Tour-tävling, säger Thomas Waldenstedt.

Viken roll får du?
– Masters har sitt egna system när det gäller att placera domare på banan. I British Open går man med spelarna i 18 hål men på Augusta är man utstationerad på olika hål där det finns domare på tee, fairway och vid greenerna. Vilken uppgift jag får bestäms dagarna innan.

Thomas Waldenstedt reser från bostaden i Jönköping och landar i Atlanta på lördagen innan tävlingen där han tillsammans med kollegorna från PGA Tour kommer att få spela FedExCup-banan East Lake GC innan färden går vidare till Masters.
Och på måndagen efter majorn får Thomas Waldenstedt även spela Augusta National.

Bild 1119388
Foto: European Tour
Thomas Waldenstedt dömer på Augusta. 


Text: CM Hellsten • 2012-12-21
FöljaNyheter
Scroll to Top