Rekordstort intresse för Femdagarsgolfen
Hit, till finalen på Karlstad GK, hoppas deltagarna i Femdagarsgolfen ta sig. Segrarna vinner en resa till Spanien. Foto: Femdagarsgolfen

Rekordstort intresse för Femdagarsgolfen

Femdagarsgolfens popularitet fortsätter att växa. När man i dagarna öppnade slussarna till nästa års tävling rasade det genast in 578 anmälningar - detta med tio månader kvar till tävlingsstart. "Vi har hittat linjen", förklarar initiativtagaren Leif Jurefalk.

Gemytet och den goda organisationen – det är enligt Leif Jurefalk de två främsta anledningarna till att Femdagarsgolfen blivit så omåttligt populär under sina 18 år. Enligt Jurefalk har populariteten också mycket att göra med att tävlingen lägger mycket fokus på god stämning i kontrast till den ständiga jakten på resultat.

- Det är alltid fantastisk stämning i tävlingen, alla är här för att ha kul. Här sätter man inte på skygglapparna och springer runt och jagar resultat. Sen spelar man ju golf med samma människor och lär känna dem under fyra dagar på olika banor, det är faktiskt många som säger att det blir som ett resande teatersällskap.

Med sitt framgångsrika koncept har man lyckats locka internationella deltagare från både Danmark, Norge och England. Och från organisationens håll är man väldigt nöjd med hur tävlingen har utvecklats.

- Vi har hittat linjen och vi har en bra organisation. Varje tävling har ju sin grej, och vi har väl hittat vår. Det blir ju nästan som att spela en Europatourtävling; det är fyra dagars kvalspel på fyra olika banor och därifrån går de 40 bästa i varje klass vidare till finalen som spelas över 27 hål på Karlstad GK.                                                      

För segrarna i varje klass väntar en solig golfresa till Spanien, och med en klass redan fullbokad förväntas de återstående klasserna fyllas snabbt med hoppfulla deltagare.

- Jag har aldrig varit med om att deltagarlistan blivit så här full under den första dagen. Det är ju tio månader kvar till tävlingen och vi är redan inne på reservlistan i parklassen, så det är klart att vi är otroligt nöjda.