Cheyenne Woods spelar US Open för första gången och får stort stöd av Tiger. Foto: Getty Images

Följa

Tigers brorsdotter debuterar

KOHLER, WISCONSIN. I söndags tog Tiger sin tredje seger för säsongen. På torsdag spelar hans brorsdotter Cheyenne Woods US Open för allra första gången.

Text: CM Hellsten • 2012-07-04 Uppdaterad 2019-12-11

US Open

Datum: 5-8 juli.
Plats: Blackwolf Run, Kohler, Wisconsin.
Prissumma: $3 250 000. 
Vinnare: So Yeon Ryu (2011).

Startfält
Starttider 
Världsranking
Aktuell ställning 

Läs också

PREVIEWS:

Spelarna kritiska mot TV-tiderna Sändningarna startat vid midnatt

Tseng vill göra som Annika jagar en karriär-Grand Slam

Dye Hard på Blackwolf Banan är 495 meter längre

Sörenstams nya jobb Blir expertkommentator i TV

Mimmi går på knock Svenskan hoppas på vändning efter tung säsong

Hedwall närmar sig debuten Har problem med ljumsken

“Det känns om i går” Pak vann för 14 år sedan

Tigers brorsdotter debuterar Cheyenne får stort stöd av sin berömde släkting

“Det vore en dröm att få vinna” Nordqvist i fin form inför starten

Expertkommentatorn Nilsmark vet vad som väntar Så sänder tv damernas US Open

Tisdagen på Blackwolf Run var som en enda stor presskonferens och det startade redan klockan 10.00 med att koreanskan Se Ri Pak fick berätta om sina fantastiska minnen från när US Open senast spelades här 1998 och hon segrade.
Sedan följde tungviktare efter tungviktare innan den största av dem alla, världsettan Yani Tseng, mötte media klockan 15.30.
En halvtimme senare avslutades den långa sessionen med en… Woods.
Cheyenne Woods.
Dotter till Tigers storebror Earl Woods Junior.

Cheyenne Nicole Woods föddes 1990 i Phoenix, Arizona och fyller 22 år 25 juli. När säsongens andra major, LPGA Championship, spelades i början av juni gick en av sponsorernas inbjudningar ut till Cheyenne Woods som precis blivit proffs efter framgångsrika studier vid Wake Forest University. Under skoltiden satte hon rekord när det gäller snittscorer för en hel säsong (73.47) och en hel collegekarriär (74.31).
Hon tackade förstås ja och reste till Rochester i upstate-New York men missade cutten i sin första tävling som professionell.
Nu en månad senare ska Cheyenne debutera i US Open men den här gången har hon fixat biljetten helt på egen hand efter ett lyckosamt kval i North Carolina.
– Efteråt hörde Tiger av sig och sa att han var jätteglad för min skull och att han såg fram emot att se mig spela. Jag har fått massor av support från honom, säger Cheyenne.

Precis som sin världsberömde onkel är Cheyenne klädd i Nikeplagg, från kepsen ner till skorna. Hon är naturligtvis väldigt stolt över släktskapet och när Cheyenne gick i första klass frågade hon alla elever och lärare om de visste vem hennes farbror var.
De gjorde de förstås.
Men när Cheyenne började spela nationella golftävlingar vid tio års ålder höll hon en låg profil med efternamnet Woods eftersom hon inte ville att de andra spelarna skulle tycka hon skröt.
– Vad det finns för några för- och nackdelar med en så känd släkting? Jag ser inget negativt med det, förväntningarna och pressen har jag liksom vuxit upp med men det har hjälpt mig att komma hit där jag är i dag. Jag började spela som femåring och följde Tiger under hela uppväxten. Redan då visste jag att jag också ville vara ute på touren i framtiden. Det positiva är förstås att jag har hans stöd – han är ju världens bästa spelare. 


Text: CM Hellsten • 2012-07-04
FöljaCheyenne WoodsLPGA TourNyheterTournytt
Scroll to Top