Michael Jonzon svarade för en kanonrond på Bro Hof och tog ledningen under förmiddagen, fyra under par. Foto: Christer Höglund

Följa

Jonzon tackar norsk puttdoktor

Bara fem klarade kvalgränser under året och en 41:a plats som bäst. Men plötsligt vände allt för Michael Jonzon. Då tackar han norske puttgurun Jon Karlsen. – Det har hjälpt mig mycket, säger han efter 68 slag på Bro Hof.

Text: Tobias Bergman • 2012-06-06 Uppdaterad 2012-06-06

Efter tolv segerlösa år vann äntligen Michael Jonzon på Europatouren 2009.

Då trodde många att segern i Spanien skulle innebära ett lyft för karriären.

Det blev tvärtom.

För därefter har inte mycket stämt för svensken. Spelet har varit ojämnt, humöret likaså och resultaten har uteblivit. Årets säsong har heller inte bjudit på någon ljusning. På elva spelade tävlingar har det bara blivit helgspel vid fem tillfällen och då har det bästa resultatet blivit en 41:a plats.
Därför kom det som något av en överraskning för många på Bro Hof att västgöten tidigt stormade till toppen av ledartavlan i Nordea Masters och blev kvar där uppe hela förmiddagen. Men inte för Jonzon själv:

– Jag har känt att jag har varit på gång l��nge och tycker att jag borde ha fått ut mer med det spel jag har haft. Men äntligen kom utdelningen, säger Jonzon efter en rond på 68 slag, fyra under par.

Varvet innehöll fem birdies och en enda bogey på den tuffa och svårspelade banan, som lirades extremt lång under de kylslagna morgontimmarna. Han förklarar scoren med en betydligt bättre puttning än tidigare och pekar gärna på det samarbete som han nyligen har inlett med den norske puttdoktorn Jon Karlsen, som sedan en tid tillbaka jobbar med svenska toppgolfare på såväl proffs- som amatörsidan.

– Det har varit väldigt nyttigt. Vi har gått igenom min teknik och sett att det inte är några fel där och det känns bra. Sedan jobbar vi med en del övningar för att göra helheten bättre och det känns riktigt bra, säger Jonzon.

Efter ronden väntade lunch och sedan ett nytt puttpass med norrmannen som har doktorerat i just puttning. Kan det innebära en ännu hetare Jonzon på greenerna under torsdagen…?


Text: Tobias Bergman • 2012-06-06
FöljaNyheter
Scroll to Top