Se upp för Blixt på Bro Hof
Succérookien på PGA Tour, Jonas Blixt, kommer till Bro Hof för att spela Nordea Masters.

Se upp för Blixt på Bro Hof

Jonas Blixt har fått sitt genombrott på PGA Tour. Nu kommer han till Bro Hof. Värmlänningen har tackat ja till att spela Nordea Masters 6-9 juni.

I söndags nådde Jonas Blixt en tredjeplats i Byron Nelson Championship och var bara två slag efter täten. Det är den 28-årige rookiens bästa insats på PGA Tour där han i sina tre senaste starter har placeringarna 13-9-3.
Jonas Blixt är kvar i Texas där han ska spela veckans Crown Plaza Invitational på Colonial Country Club i Fort Worth.

På torsdagen kom beskedet att värmlänningen bestämt sig för att hoppa över kvalet till US Open och i stället flyga hem till Sverige för att spela Nordea Masters på Bro Hof Slott GC 6-9 juni.
Så här kommenterar tävlingens vd Fredrik Hellkvist den nyheten:
– Vi får hit Sveriges hetaste golfare. Jag är givetvis överlycklig.

Jonas Blixt har på sina 12 tävlingar den här säsongen spelat in 713 798 dollar och det ger honom en 63:e plats på PGA Tours penninglista.

I Nordea Masters ställs han bland annat mot internationella tungviktare som Lee Westwood, Sergio Garcia, Darren Clarke och bröderna Edoardo och Francesco Molinari.

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Igår
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.