Dufner rycker i toppen

Daniel Chopra har nio slag upp till ledande Jason Dufner. Men svensken har fortfarande goda möjligheter att jaga in en efterlängtad placering bland de tio främsta.

Lördagens 72-rond (par) var inte direkt konkurrenskraftig för Daniel Chopras del, då ingen spelare på de fem högsta placeringarna gick på över 70 slag. Chopra står nu kvar på åtta under par totalt, men föll till delad 23:e plats i takt med de lägre scorer som producerades på annat håll.

Det skiljer dock endast tre slag mellan Chopra och spelarna som delar tiondeplatsen. Lyckas svensken ta sig in bland dem under söndagen blir Zurich Classic ändå en stor framgång för Chopra, som ännu inte lämnat någon av årets tävlingar på PGA Tour med en prischeck i bagaget.

På totalt sju under par är Jonas Blixt (d27) också i läge för att uppdatera säsongsstatistiken – som toppas av 22:a platsen i Farmers Insurance Open. Efter en något skakig inledning med en dubbel på hål fyra hittade Blixt tillbaka och gick resterande på tre under par, för 71 slag i kortet.

I toppen ryckte Jason Dufner något. Efter lördagens 67:a har han två slags övertag mot tvåan Graham deLaet. Dufner saknar ännu en seger på PGA Tour, men var riktigt nära under föregående år då han var särspel i PGA Championship och Phoenix Open.

På tolv under par, och fem slag bakom Dufner, jagar Luke Donald en möjlighet att återta förstaplatsen på världsrankingen. Engelsmannen delar för närvarande åttondeplats, men behöver bli ensam sjua eller bättre för att ännu en gång detronisera Rory McIlroy i världstoppen.

Övriga svenska placeringar: Peter Hanson (d57, -4)

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!