Fjolårets mästare Charl Schwartzel trär på Bubba Watson kavajen. Foto: Christer Höglund

Följa

Bubba i grön kavaj

Bubba Watson har slutligen nått ända fram i en major. Han avgjorde särspelet mot Louis Oosthuizen med ett makalöst slag från träden.

Text: Eric Franzén • 2012-04-09 Uppdaterad 2012-04-09

Läs allt från Augusta

Här hittar du alla artiklar från årets The Masters Tournamentklicka här för att komma till artikelsamlingen

Han har själv svårt att förstå det när han kommer in i intervjurummet på Augusta National. Men Bubba Watson har en grön kavaj på sig. Och har bärgat sin första majortitel.
Hur han gjorde det?

– Jag var nervös under varje putt och slag, var med i särspel, slog ett galet slag som jag såg i huvudet och på något sätt sitter jag här nu och pratar med er med en grön kavaj på mig.

Slog en magisk hook
Det galna slaget som Bubba pratar om är egentligen en ganska normal historia för honom. Bubba tråcklade in utslaget bland träden, men slog sedan en magisk hook från läget på tallbarren och mellan stammarna. Särspelet avgjordes i praktiken när denna landade några meter från pinnen på andra särspelshålet.

– Inne bland träden såg jag en perfekt draw. Även om TV-tornet var i vägen ville jag inte få lättnad, för det var verkligen upplagt för en pefekt draw, eller… hook.

Första albatrossen på tvåan
Detta slaget var det vinnande. Men i efterhand är det främst ett annat som kommer att förknippas med Masters 2012. På hål två greppar Louis Oosthuizen en järnfyra. Han har 215 meter kvar och ser först ut att knappt få fram fram bollen till greenkanten. Men den landar till slut perfekt i öppningen och rullar hela vägen ned i hål. Sydafrikanens albatross på hål 2 var den första på hålet i fråga, och den fjärde totalt i tävlingens historia.

– När något sådant händer är det svårt att hålla känslorna i schack under resten av ronden. Men det var inte lätt. Det var min första albatross någonsin och jag gjorde den på Augusta National, säger Louis Oosthuizen.

Men det var långt ifrån det enda dramatiska ögonblicket som utspelade sig på banan under denna dag. Senare hamnade Phil Mickelson i svårigheter på hål 4 och tappade raskt tre slag. Detta efter ett tveksamt beslut om att försöka hacka ut bollen från trasslig vegatation med klubbhuvudet vänt åt fel håll. Lee Westwood gjorde en stark attack mot täten och såg ut att kunna gå upp i delad ledning med ett lysande läge för eagle på hål 15. Men åter sveks engelsmannen av sin putter på Augustas greener.

“Attackerar alltid”
Vid dagens slut var det dock Bubba Watson som satt där med grön kavaj. Två slag före kvartetten som delade tredjeplaten  – Lee Westwood, Matt Kuchar, Phil Mickelson och inte minst Peter Hanson.

– Jag spelar bara golf. Jag attackerar alltid. Jag gillar inte att gå mot mitten av greenerna. Jag vill slå det spektakulära slaget, och vem vill inte det? Det är därför vi spelar golf, konstaterar Bubba Watson.

Läs allt om Masters
TÄVLINGSBLOGGEN: Rapporter från de gröna kavajernas land

Text: Eric Franzén • 2012-04-09
FöljaNyheter
Scroll to Top